Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος για όλους και όλα

Παύλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος ρίχνουν «βέλη» στους Αγγελόπουλους, επιτίθενται σε Σπανούλη, Ιτούδη, Πατέρα και… διαφωνούν για Ζοτς και είσοδο στην ΠΑΕ! Σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν, μετά από χρόνια, στη «Live Sport», τόνισαν ότι ο στόχος τους είναι να κάνουν το «τριφύλλι» την πρώτη ομάδα σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος τόνισε ότι η ομάδα θα ξεπεράσει τα 8 ευρωπαϊκά τρόπαια της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για την απόφαση του Ομπράντοβιτς να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Αντιθέτως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής. Εκαναν επίθεση στον Δημήτρη Ιτούδη, για τους αδερφούς Αγγελόπουλους είπαν ότι αυτοί πήγαν την κόντρα «σε προσωπικό επίπεδο», ενώ εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον Σπανούλη, «ότι είναι ο πιο υπερεκτιμημένος παίκτης στην Ευρώπη». Τέλος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είπε ότι έπρεπε να είχε παραμείνει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και κατηγόρησε τον Νίκο Πατέρα για το διάστημα που ήταν Πρόεδρος της ΠΑΕ.

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεπεράσει τα 8 Ευρωπαϊκά της Ρεάλ Μαδρίτης

Π. Γιαννακόπουλος: «Βεβαίως και μπορεί να ξεπεράσει τα οκτώ της Ρεάλ. Ασυζητητί ναι. Επιθυμία όλων μας είναι αυτό».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα τα φτάσουμε. Θα είναι σε δύο, σε τρία, σε πέντε χρόνια; Δεν είναι στόχος ζωής, αλλά παραγοντικής καριέρας. Όσο έχω τη στήριξη του πατέρα, του θείου και της οικογένειάς μου, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έκρυψε πως δεν είχε πρόθεση να ασχοληθεί με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά δεν ήθελε να αφήσει ακέφαλη και στη μοίρα της την ομάδα. «Δεν ήταν κάτι που ήθελα, αλλά το έφεραν έτσι τα πράγματα που ήταν αναπόφευκτο. Δεν θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να μείνει ακέφαλος. Ακούγοντας τον πατέρα και το θείο μου ότι κουράστηκαν και ήθελαν να αποχωρήσουν, προσπάθησα να βρω κάποιον συνεχιστή, δεν βρήκα, οπότε δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να γίνει ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο, να πέσει στη Γ’ Εθνική. Τα μοντέλα της πολυμετοχικότητας, τα μοντέλα που οι φίλαθλοι αναλαμβάνουν μια ομάδα, δεν πετυχαίνουν. Δυστυχώς το μόνο μοντέλο που πετυχαίνει είναι του ανθρώπου που έχει τρέλα», τόνισε.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Π. Γιαννακόπουλος: «Ο κ. Ομπράντοβιτς έφυγε για να βρει ελεύθερο δρόμο να κάνει αυτά που νομίζει εκείνος. Για τον Παναθηναϊκό νομίζω ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει τελειώσει. Είναι επαγγελματίας και βρήκε κάτι καλύτερο, κατά τη γνώμη του. Επέλεξε το δρόμο της αποχώρησης, με γεια του με χαρά του. Καλή του τύχη. Δυστυχώς επηρεάστηκαν και κάποιοι παίκτες και αποχώρησαν. Ενώ δεν έπρεπε. Γιατί ο προπονητής έφυγε, αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα διαφωνήσω με τον πατέρα μου. Ο κ. Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον δεύτερο καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Θα ήταν χαρά μου και είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή θα ξανασυνεργαστούμε. Ο Παναθηναϊκός είναι το σπίτι του, εγώ τον αγαπάω, είναι ο μεγάλος μου αδερφός και είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα διασταυρωθούν ξανά οι δρόμοι μας. Δεν ξέρω πότε, αλλά είμαι σίγουρος».

Για τον Δημήτρη Ιτούδη

Δ. Γιαννακόπουλος: «Επηρέασε τον κόουτς να φύγει και πολλούς αθλητές να φύγουν. Μου τα έχουν μεταφέρει αυτά αθλητές. Τους έλεγε ότι θα χρεοκοπήσουμε, ότι δεν θα τους πληρώσουμε… Έτυχε πέρσι να έχουμε κάποιες καθυστερήσεις. Ο κ. Ιτούδης το εξέλαβε διαφορετικά και δυστυχώς έπεισε τον κόουτς. Είμαι βέβαιος πως αν ο κ. Ομπράντοβιτς δεν είχε δίπλα του αυτό το διαλυτικό στοιχείο που λέγεται Δημήτρης Ιτούδης, θα ήταν ακόμη μαζί μας, θα είχε πάρει και τη φετινή Ευρωλίγκα και η ιστορία θα είχε γραφτεί διαφορετικά. Δεν μετανιώνω, δεν στενοχωριέμαι, με τον Αργύρη έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, οι κούπες αποδεικνύουν και τους καρπούς, αλλά θα ήθελα να ήταν ακόμη μαζί μας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα της ομάδας. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συνεργαστούμε γιατί με τον Αργύρη έχουμε πετύχει πολλά και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε και περισσότερο. Για τον Δημήτρη Ιτούδη, όμως, η πόρτα είναι ερμητικά κλειστή. Για πάντα».

Για τον Αργύρη Πεδουλάκη

Δ. Γιαννακόπουλος: «Θα πω ψέματα, αν πω πως δεν σκέφτηκα κάποιες στιγμές μέσα στη σεζόν όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν τόσο καλά πως σκέφτηκα ‘να είχα τον Ομπράντοβιτς’. Όμως ο Αργύρης πέτυχε και έχει κερδίσει το να χτίσουμε μαζί τον Παναθηναϊκό της επόμενης πενταετίας».

Για τον Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο

Δ. Γιαννακόπουλος: «Από την αρχή της χρονιάς έκανα πολλές προσπάθειες. Όποτε μου ζητήθηκε η γνώμη μου για τους κ. Αγγελόπουλους, έχω μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Από τη στιγμή όμως που μετά τον τελικό του Κυπέλλου βγήκαν να με συκοφαντήσουν, δεν έχω καμιά δουλειά όχι στο ίδιο τραπέζι να καθίσω μαζί τους, ούτε να τους ξαναμιλήσω. Μια δημόσια συγνώμη εκ μέρους τους μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα. Μέχρι τότε δεν έχω καμιά δουλειά να καθίσω σε κανένα τραπέζι με κανέναν Αγγελόπουλο. Εμένα η διάθεση μου ήταν να παραμείνει η αντιπαλότητα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Οι κύριοι Αγγελόπουλοι το πήγαν σε προσωπικό επίπεδο. Όπως τους είπα, θα χορέψουν. Νομίζω πως έχουν ήδη αρχίσει το χορό».

Για τον Βασίλη Σπανούλη

Δ. Γιαννακόπουλος: «Για μένα είναι ο πιο υπερεκτιμημένος παίκτης στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία στενοχώρια που έφυγε από τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό. Ήταν στο χέρι του Παναθηναϊκού να τον κρατήσει. Ήταν μια απόφαση του κ. Ομπράντοβιτς και του βγάζω το καπέλο γι αυτό. Πολύ καλά έκανε. Είναι αστείο να συγκρίνουμε τον Διαμαντίδη με τον Σπανούλη. Είναι ασύγκριτα πράγματα. Μιλάμε για τον κορυφαίο αθλητή που έχει βγει εδώ και χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έναν καλό επιθετικό παίκτη».

Για την Ευρωλίγκα του Ολυμπιακού

Π. Γιαννακόπουλος: «Αν έχει γίνει σε αθλητικά πλαίσια, πολλά συγχαρητήρια, 100 φορές»,

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ό,τι είπε ο πατέρας μου με καλύπτει. Αν έγινε σε αθλητικά πλαίσια, συγχαρητήρια. Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει επίσημη θέση. Δεν ξέρω», ενώ για το πώς ένιωσε όταν κατακτούσε τον τίτλο στο Λονδίνο, είπε: «Ως Έλληνας ήμουν περήφανος, ως Παναθηναϊκός πολύ στενοχωρημένος. Η χαρά για την Ελλάδα, όμως, υπερίσχυσε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε πως έχει πει την περίφημη ατάκα «έχω εφεύρει την αλητεία» μετά την ήττα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. «Μα δεν το έχω πει… Είχα πει κάποια πράγματα, σε καμία περίπτωση όμως έτσι όπως έχουν γραφτεί. Και δεν ήταν πράγματα που είπα απευθείας στους διαιτητές. Ήμουν με ανθρώπους του Παναθηναϊκού κι έλεγα ‘αυτό που έγινε σήμερα ήταν αλητεία’. Τώρα αυτό πώς μεταφράστηκε ότι εγώ είπα πως έχω εφεύρει την αλητεία, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Για την διαιτησία

Δ. Γιαννακόπουλος: « Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Στην Ευρώπη πάντως, ο Παναθηναϊκός εισπράττει μια πολύ εχθρική διαιτησία. Παράπονα πάντα υπάρχουν. Στο μπάσκετ κάθε φάση μπορεί να τη δει κάποιος με πράσινα ή κόκκινα γυαλιά, χωρίς γυαλιά και να βγάλει δικά του συμπεράσματα. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν τυγχάνει του σεβασμού που πρέπει από τη διαιτησία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Π. Γιαννακόπουλος: «Η γνώμη μας είναι εντελώς αντίθετη. Η ελληνική διαιτησία είναι άψογη. Το άθλημα είναι τέτοιο που το παραμικρό λάθος μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να προκαλούνται παρεξηγήσεις».

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού

Δ. Γιαννακόπουλος: «Ούτε με το μπάσκετ ήθελα να ασχοληθώ. Υπάρχουν όμως κάποιες ηθικές δεσμεύσεις. Για το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει καμιά ηθική δέσμευση, για αυτό και δεν υπάρχει λόγος να περνάει από το μυαλό μου», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του για το πολυμετοχικό σχήμα και αναφέρθηκε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη: «Με τον κ.(Γιάννη) Βαρδινογιάννη μπορεί να μην είχαμε αυτό που θέλαμε ως Παναθηναϊκός, όμως ο σύλλογος ήταν σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο, είχαμε τις πορείες μας στην Ευρώπη, κάτι το οποίο λείπει. Εσφαλμένα πιστέψαμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν έκανε και θα μπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο. Απεδείχθη ότι ήταν μια λανθασμένη κίνηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω κι ένας Παναθηναϊκός που να μην πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν καλύτερα σήμερα αν είχε στο τιμόνι την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Παραλίγο να μην αδειοδοτηθούμε. Ο σύλλογος βρίσκεται στην κατάσταση που ξέρετε. Με τον κ. Βαρδινογιάννη μπορεί να μην είχαμε αυτό που θέλαμε ως Παναθηναϊκός, αλλά ο σύλλογος ήταν σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο και είχαμε τις πορείες μας στην Ευρώπη, κάτι που λείπει».

Για τον Νίκο Πατέρα

Δ. Γιαννακόπουλος: «Επέδειξε τρομερή αλαζονεία ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού, διαχειριζόμενος τα χρήματα που είχαν βάλει όλοι όσοι συμμετείχαν στην πολυμετοχικότητα, χωρίς να δίνει λογαριασμό στους μετόχους. Τον είχα συναντήσει και του είχα πει ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στην ιστορία και το ήθος του Παναθηναϊκού. Μπορεί να κάνουν για τον Εθνικό, για τον Ολυμπιακό, αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό».

Για τους Βαγγέλη Μαρινάκη (Ολυμπιακός) και Δημήτρη Μελισσανίδη (ΑΕΚ)

Δ. Γιαννακόπουλος: «Θα τους κατάπινα και τους δυο (χαριτολογώντας). Όντως έχουμε καλές σχέσεις και με τον κ.Μελισσανίδη και με τον κ.Μαρινάκη. Εκτιμώ και τον έναν και τον άλλον γιατί προσπαθούν να πετύχουν το καλύτερο για τις ομάδες τους».

 

 

 
Σχόλια