Πεδουλάκης: «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην αρχή»

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportday» ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναίκού τόνισε τα κάτωθι:

Για τις δυσκολίες στο «χτίσιμο» της ομάδας

«Άλλαξαν όλα τα δεδομένα. Είχαμε μείνει με 2 παίκτες τα χρήματα ήταν λιγότερα, οι παίκτες μας έφευγαν και υπήρχε και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ήθελε την ομάδα να διαλύεται. Όλα αυτά έκαναν δύσκολη την έλευση παικτών. Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον ‘Φράνκι’ συμφωνήσαμε να στήσουμε ομάδα με τα υλικά που μας αντιπροσώπευαν όλους. Υποσχεθήκαμε στους φιλάθλους μας πως θα αγωνιζόμαστε και το κάναμε όλη τη σεζόν, υπό τις όποιες συνθήκες».

Για την αμφισβήτηση και το βάρος που επωμίστηκε

«Κάποια στιγμή από όσα ελέχθησαν προς το πρόσωπο μου, σκέφτηκα ότι είχα 3 κεφάλια και 5 χέρια. Αν στενοχωρήθηκα; Όχι. Γιατί σε αυτά είμαι πολύ δυνατός. Ξέρω πώς παίζεται το παιχνίδι. Ξέρω ποιοι ήταν από πίσω. Όχι μόνο δεν με ακουμπούσαν λοιπόν, όλα αυτά, αλλά έγιναν και το κίνητρο μου. Το καλύτερο ήταν να τα πάρω όλα πάνω μου. Έβλεπα πως με αυτόν τον τρόπο στα αποδυτήρια υπήρχε υγεία. Το σημαντικότερο όλων βέβαια ήταν πως γίναμε πολύ γρήγορα οικογένεια. Και στο τέλος είμαστε όλοι υπερήφανοι για το οικοδόμημα».

Για τις νίκες επί του Ολυμπιακού

«Κάναμε έναν μικρό άθλο, επί του κατόχου του πρωταθλήματος Ευρώπης. Με κυρίαρχο σύνθημα τα ‘mind games’ και έμφαση στην άμυνα, είδα τα παιχνίδια του Ολυμπιακού -και τα περσινά- και τη μεγάλη ταχύτητα που είχε. Ειδικά οι Πρίντεζης, Χάινς του έδιναν εξαιρετικό πλεονέκτημα. Και ‘ματσάραμε’ εκεί με τους Γκιστ, Λάσμε. Όλο το χρόνο δουλεύαμε ώστε τα παιχνίδια να πηγαίνουν σε χαμηλό σκορ, επί του ‘5 εναντίον 5′ γιατί είχαμε στοχεύσει στον τελικό του Κυπέλλου και σε αυτούς της Α1, όπου παίξαμε με μυαλό εναντίον του Ολυμπιακού».

Για την πορεία στην Ευρωλίγκα

«Ο στόχος ήταν να μπούμε στους ’16’. Αν είχαμε άλλα 2 παιχνίδια, όπως στο τελείωμα, θα είχαμε προκριθεί. Ποσοτικό ήταν το θέμα. Εν τέλει αποκλειστήκαμε υπό ιδιαίτερες συνθήκες, ειδικά στο 2ο ματς».

Για το αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στην Ευρωλίγκα αν είχαν αποκτηθεί νωρίτερα Κάρι και Γκουίν

«Ψάχναμε πριν λήξει η προθεσμία στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν βρίσκαμε κάποιον που να μας ταιριάζει. Τον Κάρι εν τω μεταξύ τον θέλαμε από το καλοκαίρι. Κάναμε και μία κρούση τον Νοέμβριο, αλλά τελικά ήρθε στο φινάλε κι αν το σκεφτείς, δεν έχασε ματς. Ο Γκουίν έδωσε βοήθεια στις περιστροφές, γιατί ήταν ξεκούραστος από τα 2 προηγούμενα ματς. Αυτές είναι λεπτομέρειες που δεν τις γνωρίζουν όλοι».

Για το «αύριο» του Παναθηναϊκού

«Κάναμε πολλά χιλιόμετρα μέσα στη χρονιά. Αυτή η ομάδα σφυρηλατήθηκε στα δύσκολα. Αφιερώνουμε το νταμπλ στον κόσμο μας. Είχαμε και το βάρος του ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος ήταν ‘πληγωμένος’, δυσαρεστημένος, απογοητευμένος από τα άλλα αθλήματα και έπρεπε να κρατήσουμε την υπερηφάνεια. Και το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν διαλύεται. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και είναι στην αρχή του πλάνου του. Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε».

 


Σχόλια