Πληθαίνουν τα θύματα που αποκεφαλίζουν οι τζιχαντιστές

Πληθαίνουν τα θύματα που αποκεφαλίζουν οι τζιχαντιστές

Με σειρά αποκεφαλισμών απαντάει ο ισλαμικό κράτος στην «τυφλή» επίθεση των Αμερικανών΄στα φερόμενα προπύργια των τζιχαντιστών σε Ιράκ και Συρία.

Αυτή τη φορά στα χέρια των εκτελεστών βρέθηκε ο 47χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος είχε απαχθεί στη Συρία πριν από περίπου εννέα μήνες και πιστεύεται ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών, μαζί με άλλους 20 Δυτικούς.

Ο Χένινγκ έπεσε στα χέρια των ομήρων του, την ώρα που συμμετείχε σε ανθρωπιστική αποστολή στη Συρία μαζί με μουσουλμάνους φίλους του, τα περασμένα Χριστούγεννα. Ο εκτελεστής του Χένινγκ συνέδεσε τη δολοφονία του δι’αποκεφαλισμού με την απόφαση της Βρετανίας να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ-το γεγονός, όμως, στην περίπτωση αυτή, είναι ότι οι Βρετανοί ουσιαστικά δεν βρίσκουν στόχους του ISIS, που θα μπορούσαν να χτυπήσουν και να εξαρθρώσουν την τρομοκρατική οργάνωση, ούτε στο Ιράκ, αλλά ούτε και στη Συρία. Αυτός είναι ο λόγος, εξάλλου, που δεν πρόλαβαν να φτάσουν εγκαίρως και στον Αλαν Χένινγκ, και να προλάβουν -ίσως- το κακό. «Το αίμα τώρα είναι στα χέρια των Βρετανών βουλευτών» είπε χαρακτηριστικά ο εκτελεστής του, «φωτογραφίζοντας» την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων να συμμετάσχει η Βρετανία στους βομβαρδισμούς.

Ο Άλαν Χένινγκ, πατέρας δύο εφήβων που ζουν στο Μάντσεστερ, ήταν οδηγός ταξί και είχε δηλώσει εθελοντής, για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας, για λογαριασμό μίας μουσουλμανικής, Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ). Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η σύζυγός του -η οποία αρχικά είχε πέσει στα πόδια του, για να τον μεταπείσει από το να πάει στη Συρία-, με ένα δραματικό μήνυμά τους προς τους τζιχαντιστές, ζητούσε την απελευθέρωση του άντρα της. «Ο Αλαν είναι ένας ειρηνικός άνθρωπος, ένας αλτρουιστής που άφησε την οικογένειά του και τη δουλειά του ως οδηγός ταξί στη Βρετανία, για να οδηγήσει μια αυτοκινητοπομπή μέχρι τη Συρία, μαζί με τους μουσουλμάνους συναδέλφους και φίλους του, για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη… Όταν θα ακούσουν αυτό το μήνυμα, ικετεύω τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους να κοιτάξουν μέσα στην καρδιά τους και να απελευθερώσουν το σύζυγό μου», έλεγε τότε η Χένινγκ. Όπως αποδείχθηκε, και όπως συνέβη και με τις περιπτώσεις των συγγενών των προηγούμενων τριών ομήρων που εκτελέστηκαν με τη φρικαλέα μέθοδο του αποκεφαλισμού, η έκκλησή της έπεσε στο κενό.

Ο Χένινγκ είναι ο δεύτερος Βρετανός που εκτελείται από τους άντρες του Ισλαμικού Κράτους. Ο πρώτος ήταν ο 44χρονος Σκωτσέζος Ντέιβιντ Χέινς, που απήχθη στη Συρία, το Μάρτιο του 2013. Συνολικά, οι Δυτικοί υπήκοοι, που έχουν αποκεφαλιστεί από τους τζιχαντιστές, ανέρχονται στους τέσσερις. Είχε προηγηθεί ο βίαιος θάνατος των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, που είχαν επίσης απαχθεί στη Συρία, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ.

 


Σχόλια