ΠΟΕ-ΟΤΑ: κατάληψη όλων των δημοτικών κτιρίων

Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου της Αθήνας αντιδρώντας στην κατάργηση της υπηρεσίας που προβλέπεται με το πολυνομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Όπως έχει προαναγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες καταλήψεις δημοτικών κτιρίων μέσα στην ημέρα.

Την κατάληψη όλων των δημοτικών κτιρίων της χώρας αποφάσισε χθες ομόφωνα η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ ως μια πρώτη ενέργεια διαμαρτυρίας για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα αναφορικά με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Σήμερα στις 10 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ προκειμένου να καθοριστεί η στάση τους.

Σήμερα αλλά και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι από νωρίς θα βρεθούν στα δημαρχεία τα οποία και θα καταλάβουν, ενώ τα προεδρεία θα προβούν σε δυναμικές παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους με τις αυτοδιοικητικές αρχές.

Την Τετάρτη το βράδυ θα συνεδριάσουν αντιπρόσωποι εργαζομένων στους δήμους όλης της χώρας που από το απόγευμα θα αρχίσουν να καταφτάνουν στην Αθήνα προκειμένου να συντονίσουν πανελλαδικά τη δράση τους.

Το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Τέλος η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρόκειται να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο καλεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.


Σχόλια