ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Αποχή» των Δημοτικών Αστυνομικών το Σαββατοκύριακο

Την αποχή των δημοτικών αστυνομικών από οποιαδήποτε εργασία το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης».

Αντιδρώντας στα σχέδια περί μετάταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Σάββατο στις 11.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας.

Ανακοίνωσε επίσης την προκήρυξη στάσης εργασίας την Δευτέρα 8 Ιουλίου για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 12.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε μάλιστα τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να βρίσκοναι σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης στις υπηρεσίες και δομές της αυτοδιοίκησης».

Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρός της ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών του δήμου Αθηναίων Απ. Κόσσυβας, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη.

Την αντίδρασή του στο σχέδιο εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο κάθε περιορισμό στις αρμοδιότητές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της», υπογράμμισε.

Πηγή: tanea.gr


Σχόλια