Ποιος είναι ο βασιλικός τελάλης

«Ακούσατε, ακούσατε! Καλωσορίζουμε το μελλοντικό βασιλιά». Mε στεντόρεια φωνή και εντυπωσιακή αμφίεση, ο τελάλης, κρατώντας χρυσό κουδούνι και χρυσόβουλο, ανακοίνωσε τη γέννηση του υιού του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, οδηγώντας το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο St Mary’s στο Λονδίνο, σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Παρότι δεν είναι ο επίσημος βασιλικός τελάλης, ο Τόνι Άπλτον από το Εσεξ έγραψε μία ακόμα σελίδα της δικής του ιστορίας χθες το βράδυ, ενώ η εικόνα του και τα πλάνα από την ανακοίνωσή του ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 76χρονος Άπλτον τα τελευταία 26 χρόνια εργάζεται ως τελάλης και, όπως διηγείται στη News Corp Australia: «Ήταν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου».

Μάλιστα, όπως αναφέρει, ήταν ο τελάλης που ανακοίνωσε το βασιλικό γάμο ανάμεσα στον Κέιτ και τον Ουίλιαμ, όμως, η ανακοίνωση της γέννησης του τρίτου κατά σειρά διαδόχου ήταν «κάτι το εξαιρετικό».

Ο Άπλτον έφτασε έξω από το νοσοκομείο μαζί με το πλήθος και, όπως δήλωσε, κατά τις 16.30 (τοπική ώρα) κυκλοφόρησαν φήμες, που ήθελαν το βασιλικό μωρό να είναι αγόρι.

Όσο για το πώς γιόρτασε ο ίδιος το χαρμόσυνο γεγονός, αποκάλυψε πως προτίμησε να πάει στην παμπ και να απολαύσει μία «βασιλική» μπύρα.

«Όλοι είναι έξω και γιορτάζουν. Η σαμπάνια και η μπύρα ρέουν άφθονες, υπάρχει πραγματική αναταραχή. Το γεγονός αυτό μας ένωσε και πάλι, όπως είχε συμβεί στους Ολυμπιακούς. Όλοι χαμογελούν ξανά» είπε χαρούμενος και ίσως λίγο… ζαλισμένος από το πολύ αλκοόλ ο 76χρονος τελάλης.

Πέραν των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όμως, όπου ανακοίνωσε την τελετή λήξης, ο Άπλτον έχει ανακοινώσει κατά το παρελθόν δημάρχους της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και άλλων βρετανικών πόλεων, μετά την εκλογή τους, έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, σε κινηματογραφικές πρεμιέρες, ενώ έχει ανακηρυχθεί ο «Τελάλης της χρονιάς» και είναι ο πρόεδρος του Διεθνούς Σωματείου Τελάληδων.

Πάντως, ο 76χρονος μέσω της ιστοσελίδας του, www.englishtowncrier.co.uk, διατίθεται και για γάμους, βαπτίσεις, εγκαίνια καταστημάτων, αλλά και ανακοινώσεις αγγελιών εργασίας στους δρόμους του Λονδίνου.

Όλοι περιμένουν να δουν το βρέφος

Την ίδια ώρα, παροξυσμός επικρατεί στη Βρετανία, με τους πολίτες να αδημονούν να δουν το βασιλικό βρέφος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Εκτός από τους γονείς του βασιλικού υιού, που πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, ένα ολόκληρο έθνος είναι σε παραλήρημα για… μια φωτογραφία που θα απεικονίζει τον πιο βαρύ διάδοχο του βρετανικού θρόνου των τελευταίων 100 ετών.

Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι έχουν κατασκηνώσει έξω από τη μαιευτική πτέρυγα του Saint Mary’s, προκειμένου να είναι οι πρώτοι που θα απαθανατίσουν το βασιλικό βρέφος, με τα στοιχήματα για τον τρίτο κατά σειρά διάδοχο του θρόνου να δίνουν και να παίρνουν.

Το μωρό γεννήθηκε 3,8 κιλά και, σύμφωνα με την «Daily Mail», οι γιατροί της Κέιτ έπεσαν… έξω με το μέγεθός του. Το βρέφος γεννήθηκε μεγαλύτερο απ’ ότι περίμεναν, γιατί πήρε… ημέρες. Επιπλέον, η γνωστοποίηση του βάρους του βασιλικού βρέφους έσπασε το πρωτόκολλο.

Για να φέρει η Κέιτ στον κόσμο τον τρίτο διάδοχο του βασιλικού θρόνου, πέρασαν δέκα ώρες. Δέκα λεπτά πριν ανακοινωθεί επισήμως η άφιξη του μωρού, η Κέιτ και ο σύζυγός της, γιόρτασαν με δύο πίτσες από το Zizzi’s το χαρμόσυνο γεγονός. Εξάλλου, η πανευτυχής Κέιτ χρειαζόταν υδατάνθρακες μετά τη δεκάωρη προσπάθεια, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.


Σχόλια