«Πολεμικό» σκηνικό ΠΑΟ – ΟΣΦΠ στην κλήρωση των διαιτητών

Η κλήρωση των διαιτητών του 3ου και του 4ου τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού παρόντες ήταν στο Ο.Α.Κ.Α. ο αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» Κ.Α.Ε., Γιώργος Σκινδήλιας και ο γενικός διευθυντής της ομάδας του Πειραιά, Χρήστος Σταυρόπουλος. Στην Κ.Ε.Δ. βρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε., Μάνος Παπαδόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, Ανδρέας Σκινδήλιας, κατηγόρησε τον Παναθηναϊκό – με βάση το φύλλο αγώνα- για κλίμα τρομοκρατίας στο Ο.Α.Κ.Α.

Η πλευρά των «πρασίνων» απάντησε πως δεν συνέβη κάτι με βάση την έκθεση του Ο.Α.Κ.Α. της αστυνομίας και το εισαγγελέα, κατηγορώντας παράλληλα τον Ολυμπιακό για παραπληροφόρηση. Η «ερυθρόλευκη» απάντηση ήταν πως το να επικαλείται ο Παναθηναϊκός το Ο.Α.Κ.Α. είναι σαν να επικαλείται τη γνώμη του… θυρωρού του!

Η κλήρωση των διαιτητών έβγαλε πως στο αυριανό (12/6, 21:00) ματς στο Σ.Ε.Φ. θα βρίσκονται οι Σχινάς, Κορομηλάς και Ταβουλαρέας, ενώ στο παιχνίδι του Σαββάτου στο Ο.Α.Κ.Α. (αν χρειαστεί, 15/6, 21:00) διαιτητές θα είναι οι Χριστοδούλου, Τανατζής και Καρακατσούνης.

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ:

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, που είπε: «Καταγγέλλω τη στάση της ΚΕΔ για τα όσα έγιναν στο Ο.Α.Κ.Α. που δεν πήρε θέση και το έχει κάνει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να μην παίρνει θέση για τα όσα έγιναν στο Ο.Α.Κ.Α. στα αποδυτήρια και σε ένα κλίμα τρομοκρατίας κατά των διαιτητών. Θα πρέπει να παραιτηθεί. Αν δεν τους προστατέψετε εσείς, τότε ποιος θα το κάνει; Εάν δεν καταδικάσετε είστε συνεργοί».

Ο Γιώργος Σκινδήλιας συμπλήρωσε: «Δεν μπορείτε να αλλάζετε κατά το δοκούν όπως σας βολεύει τους διαιτητές της κλήρωσης. Είχαμε πει οι άπειροι να αγωνίζονται στην κανονική περίοδο, όπως ο Παναγιώτου, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί. Μας είχατε πει -ναι έχετε δίκιο- αλλά να που ακόμα το συζητάμε».

Ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απάντησε: «Συμφωνώ σε κάποια από αυτά που είπε ο Ολυμπιακός. Θέλω να πω ότι στη θολούρα και στην πίεση δεν μπορούν οι διαιτητές να καταγράφουν και σπιλώνουν υπολήψεις. Έχουμε την έκθεση του Ο.Α.Κ.Α., του εισαγγελέα και της αστυνομίας. Δεν έγινε τίποτα από αυτά που ψευδώς έχει κάνει σημαία του ο Ολυμπιακός. Δεν γίνεται ο κάθε Φούφης και ο κάθε διαιτητής να σπιλώνει υπολήψεις. Κατανοώ την ένταση και τη θολούρα και θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για τις διαιτησίας σε Σ.Ε.Φ. και Ο.Α.Κ.Α. και κυρίως των Γκόντα και Φούφη».

Στην συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία η πλευρά του Ολυμπιακού σωστά διόρθωσε την ΚΕΔ, για το ποιοι διαιτητές έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση, βάσει και των προηγούμενων τελικών.

Στη συνέχεια υπήρξε απορία για την απουσία του Σιώμου, η ΚΕΔ εξήγησε πως έλειπε γι’ αυτό και δεν ήταν στους διαιτητές των προηγούμενων τελικών, ο Ολυμπιακός απάντησε «εμείς μάθαμε πως τώρα λείπει» και η πλευρά του Παναθηναϊκού ανταπάντησε «ο Ολυμπιακός πως μαθαίνει ποιος λείπει και ποιος δεν λείπει;».

«Με αυτά που γίνονται πρέπει να τα μαθαίνεις», υπογράμμισε ο Ολυμπιακός.

«Οι διαιτητές δεν έχουν το σθένος να διακόψουν το παιχνίδι. Στο Σ.Ε.Φ. με βρίζανε και έγινε μόνο μια αναφορά από τον Γκόντα. Ο Ολυμπιακός δεν κατήγγειλε τίποτα, βγήκαν οι γραφικοί και είπαν… μαζέψτε τον, ντροπή τους! Εμείς κρατάμε την κόντρα στις 4 γραμμές του παρκέ, εσείς το πήγατε σε προσωπικό, θα δείτε πως θα χορέψετε», είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο Σκινδήλιας απάντησε: «Απειλές δεν περνάνε. Οι απειλές εκεί που ξέρετε».

Ο Μάνος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός, δήλωσε ακόμα: «Γίνεται παραλήρημα παραπληροφόρησης από τον Ολυμπιακό. Το έχει κάνει σημαία και συνεχίζει. Αποσκοπεί στην στόχευση διαιτητών. Είναι μονίμως αδικημένοι», με την πλευρά του Ολυμπιακού να απαντάει: «παραπληροφόρηση το φύλλο αγώνα; Η έκθεση του Ο.Α.Κ.Α. είναι σαν έκθεση από τον θυρωρό μου», για να συνεχίσει ο Μάνος Παπαδόπουλος: «O Ολυμπιακός δημιουργεί κλίμα για να βγάλει την ουρά του απέξω και να έχει άλλοθι αν χάσει. Εμείς πέρυσι δεν είπαμε τίποτα όταν ο προπονητής, δεν λέω για τον φετινό, και ο μάνατζερ (Τόμιτς) έβριζαν τους διαιτητές καθώς πήγαιναν στα αποδυτήρια. Εσείς κ. Σκινδήλια είστε πράγματι σοβαρός αλλά σας φταίνε όλοι»

Το μέλος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, πήρε το λόγο: «Γιατί δεν βρίσκεστε νωρίτερα να τα πείτε; Προγραμματίστε μια κοινή συνέντευξη Τύπου και πείτε τα. Εμείς έχουμε μια σημαντική δουλειά να κάνουμε εδώ πέρα. Μας θεωρείτε την εύκολη λύση. Για εμάς οι διαιτητές τα πήγαν καλά και στα δύο ματς. Και ο Φούφης και ο Παναγιώτου, ο οποίος ήταν άριστος. Θέλουμε να συνεχίσουν έτσι όλοι».

Η απάντηση της Κ.Ε.Δ. (δια στόματος Συμεωνίδη) για…

… την αντίδραση του Παναθηναϊκού στην αρχική απουσία του Παναγιώτου, μεταξύ των κληρωθέντων τρίτων διαιτητών (Μάνος Παπαδόπουλος: «Επειδή δεν άρεσε στον Ολυμπιακό;»): «Τα πήγε καλά στο Σ.Ε.Φ. γιατί να τον κάψω;»

… τον διαιτητή Αναστόπουλο: «Μας δικαίωσε ο Αναστόπουλος. Βέβαια, έκανε λάθος στο καλάθι του Χάινς, μετρούσε».

… την παραίτηση των μελών της Κ.Ε.Δ. την οποία ζήτησε ο Ολυμπιακός: «Αυτός που μπορεί… να μας παραιτήσει είναι ο πρόεδρος κ. Βασιλακόπουλος, αλλά μην ανησυχείτε ένας μήνας μας έμεινε ακόμα για την θητεία, είναι εύκολο να κάνουμε αλλαγή προσώπων».

… τους λόγους για τους οποίους δεν παίρνει θέση, όπως ζήτησε ο Ολυμπιακός: «Απευθυνθείτε στον ΕΣΑΚΕ. Εκ του νόμου η δουλειά μας είναι να επιλέγουμε τους διαιτητές. Η ΚΕΔ δεν κάνει την αστυνομία, πότε ξανά πήρε θέση; Τα 10-13 χρόνια που είμαι εδώ δεν το έχει κάνει και ούτε πρόκειται».

… τους διαιτητές γενικότερα: «Κανένας δεν θέλει να σας παίξει. Παλιά εμείς λέγαμε πως είναι τιμή μας να σφυρίξουμε ένας Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ένα Άρης – Π.Α.Ο.Κ. τώρα οι διαιτητές λένε “αμάν μην κληρωθούμε”, φοβούνται για της μοτοσικλέτες τους, τα σπίτια τους, τις μάνες τους».

 

 

 
Σχόλια