Πολύτεκνος Κρητικός βίασε Πακιστανό … δολοφόνο

Σημεία και τέρατα ακούστηκαν προχθες στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου όπου εκδικάστηκε η υπόθεση βιασμού ενός 27χρονου Πακιστανού από 54χρονο Κρητικό, πολύτεκνο πατέρα. Ο κατηγορούμενος παραδέκτηκε ότι συνευρισκόταν σεξουαλικά με το νεαρό μετανάστη, αρνήθηκε όμως ότι τον είχε βιάσει.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε κατά πλειοψηφία σε ποινή κάθειρξης επτά ετών ενώ δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Μάλιστα η ποινή αυτή επιβλήθηκε με την πλειοψηφία των ενόρκων καθώς οι τρεις τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη να του επιβληθεί ποινή έξι ετών.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πέρυσι τον Οκτώβριο σε χωριό της Ιεράπετρας. Ο νεαρός Πακιστανός κατήγγειλε ότι ο 54χρονος τον προσκάλεσε στο σπίτι του δήθεν ότι ήθελε να τον απασχολήσει σε αγροτικές εργασίες, τον μέθυσε και στην συνέχεια τον οδήγησε στη κρεβατοκάμαρα. Εκεί εμφανίστηκε ένα δεύτερο πρόσωπο, το οποίο τον καθήλωσε προκειμένου να τον βιάσει ο οικοδεσπότης. Μετά και την ιατροδικαστική έκθεση, ο 54χρονος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Προχθες πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρις ο κατηγορούμενος διαφοροποιήθηκε από τα όσα είχε ισχυριστεί προανακριτικά. Στην Αστυνομία είχε υποστηρίξει ότι ο μετανάστης τον είχε προσεγγίσει για να του δώσει δουλειά. Ενώ συζητούσαν στο σπίτι του, ο Πακιστανός άρχισε να τον παρενοχλεί σεξουαλικά με επίμονο τρόπο και έτσι αναγκάστηκε να ενδώσει καθώς ο επισκέπτης του είχε γίνει … τσιμπούρι.

Στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ο 54χρονος υποστήριξε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με το νεαρό μετανάστη που διήρκησε μόλις ένα μήνα. Η παράνομη σχέση του όμως έγινε αντιληπτή, όπως είπε, από μέλος της οικογένειας του, αισθάνθηκε ντροπή και αποφάσισε να διακόψει κάθε επαφή με τον Πακιστανό, απομακρύνοντας τον από το περιβάλλον του.

Ο 27χρονος όμως μετανάστης του ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά για τελευταία φορά με σκοπό να τον παγιδεύσει και να τον καταγγείλει για βιασμό. Να σημειωθεί ότι το δικαστήριο με ψήφους έξι προς μία έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του κατηγορούμενου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Αντώνης Δαμανάκης, ο οποίος διορίστηκε από το δικαστήριο για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ποινική αντιμετώπιση του 54χρονου παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι δεν αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά περιστατικά.

Από θύμα βιασμού δολοφόνος

Ο Πακιστανός που εμφανίστηκε στο δικαστήριο με επιδέσμους στους καρπούς των χεριών μετά από σοβαρή απόπειρα αυτοκτονίας, είναι έγκλειστος των φυλακών για τη φρικτή δολοφονία 65χρονου σε χωριό της Ιεράπετρας. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου ένα μήνα μετά την καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία για το βιασμό του.

Ο νεαρός φέρεται να σκότωσε τον 65χρονο επειδή δεν του έδινε τα δεδουλευμένα του. Αστυνομικοί σοκαρίστηκαν στη θέα του πτώματος που είχε χτυπηθεί με πρωτοφανή μανία, κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού και του λαιμού. Ο δράστης έφθασε στο σημείο να του ξεριζώσει τα δόντια, υποβάλλοντας τον σε μαρτυρικό θάνατο.

Όπως προέκυψε, ο νεαρός μετανάστης απαιτούσε από το θύμα να του πληρώσει τρία μεροκάματα και τον σκότωσε επειδή ο εργοδότης του τον παρέπεμψε στην επόμενη ημέρα. Τον διαπληκτισμό των δύο ανδρών είχαν αντιληφθεί νωρίτερα περίοικοι που το ανέφεραν στην Αστυνομία μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος. Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ.


Σχόλια