Προαναγγελία πολιτικών πρωτοβουλιών η δήλωση Παπανδρέου

Ως προαναγγελία αν όχι κόμματος τουλάχιστον πολιτικών πρωτοβουλιών για τη Δημοκρατική Παράταξη ερμηνεύεται η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου με αφορμή την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το κόμμα.

Η Ιπποκράτους απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί επαφές με στελέχη του κόμματος και άλλους παράγοντες προετοιμάζοντας την πολιτική του επαναδραστηριοποίηση.

Σχολιάζοντας την κίνηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει λόγο για «αποτέλεσμα των εξελίξεων της τελευταίας περιόδου».

Όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διασφαλίζει τη συμμετοχή, την ενεργό παρουσία κάθε μέλους του και ιδιαιτέρως των συντρόφων που έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια». Και προσθέτει: «Είναι κρίμα αντί να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του να τις βλέπει να απομειώνονται».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχωρά ένα βήμα πάρα κάτω, ενδεχομένως αποκαλυπτικό των προθέσεων, δίνοντας το στίγμα που, κατά τη γνώμη του, πρέπει να εκπέμπει, σήμερα, η Δημοκρατική Παράταξη.

Ειδικότερα αναφέρει ότι η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει, μεταξύ άλλων, να «βρίσκεται σε διαρκή ρήξη με πελατειακές αντιλήψεις και εξαρτησιακές συμπεριφορές. Θεωρεί επίσης απαραίτητο ότι πρέπει να διαθέτει «ένα προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο, αιχμή του οποίου θα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η προώθηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού».

Ο κ. Παπανδρέου προσδιορίζει και τον στόχο της Δημοκρατικής Παράταξης, υπερβαίνοντας τα μέχρι σήμερα γνωστά, ως προς τους στόχους του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο στόχος «δεν είναι απλώς η επιβίωση της χώρας, ως απάντηση στην κρίση, αλλά η διαμόρφωση των απαραίτητων όρων και προϋποθέσεων για την οικοδόμηση μια βιώσιμης οικονομίας στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο άνθρωπος».Σχόλια