Προσφυγή υπέρ Μπερλουσκόνι!

Έτοιμη να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπέρ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε η Ιταλίδα υφυπουργός αρμόδια για την Δημόσια Διοίκηση, Μικαέλα Μπιανκοφιόρε.

«Αν ο Μπερλουσκόνι μου δώσει την άδεια, είμαι έτοιμη να προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σ.σ. του Συμβουλίου της Ευρώπης) ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει επιτέλους μια δίκαιη δίκη», είπε η Μπιανκοφιόρε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Αναφερόμενη στην απόφαση με την οποία το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας όρισε χθες ότι η υπόθεση Μέντιασετ -στο πλαίσιο της οποίας ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται για απάτη με χρήση εικονικών τιμολογίων στην αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων- πρέπει να εκδικασθεί κανονικά από τον Άρειο Πάγο, η ίδια τόνισε ότι «με την ετυμηγορία αυτή έληξε η ομαλή συνεργασία ανάμεσα στις διακριτές κρατικές εξουσίες».

Για την Μπιανκοφιόρε, ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της ιταλικής κεντροδεξιάς, «πρέπει να σταματήσει η πρακτική που επιτρέπει στους πολιτικούς να επιλέγουν και να διορίζουν τους ιθύνοντες του δικαστικού σώματος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 


Σχόλια