«Πρωτιά» για μαθητές του Πύργου στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής

Την πρώτη θέση, στον 1ο Διαγωνισμό Ρομποτικής στη Δυτική Ελλάδα, που διεξήχθη πριν λίγες μέρες στην Πάτρα, έλαβε η ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου και ήδη προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συμμετοχή της στον αντίστοιχο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Αθήνα, ευελπιστώντας σε ακόμα μια διάκριση που ενδεχόμενα θα τους οδηγήσει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στη Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Οι μαθητές της α΄ και β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πύργου, Κωνσταντίνος Δάγκλας, Κωνσταντίνος Γκούβας και Δημήτρης Καλούδης, με τη βοήθεια του καθηγητή Πληροφορικής Νίκου Αδαμόπουλου, κατάφεραν μέσα σε μια χρονιά να χρησιμοποιήσουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες ρομποτικής και να επιλύσουν το πρόβλημα που τους τέθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού και να αποσπάσουν την πολυπόθητη διάκριση.

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και τον WRO Hellas, στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Πάτρας, συμμετείχε ακόμα μια ομάδα μαθητών, Δημοτικού αυτή τη φορά από το 4ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός λειτούργησε ως προκριματικός του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και ο οποίος αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής, η οποία το 2013 θα διεξαχθεί στην Τζακάρτα (Ινδονησία).

»Απίστευτη εμπειρία»

Στην υπέροχη εμπειρία αλλά και σε όλα όσα αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ρομποτικής αναφέρθηκαν τα μέλη της ομάδας του 1ου Γυμνασίου Πύργου αλλά και ο υπεύθυνος καθηγητής για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος Νίκος Αδαμόπουλος.

»Για πρώτη φορά φέτος, υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής και ενδιαφέρον εκδήλωσαν αρκετοί μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτό τον ελεύθερο χρόνο τους και συγκεκριμένα τα Σάββατα» επισήμανε ο κ. Αδαμόπουλος και πρόσθεσε ότι από τα Χριστούγεννα και μετά εστίασαν ιδιαίτερα την προσοχή τους στον περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής και προετοιμάστηκαν κατάλληλα για αυτόν.

Πηγή: ilialive.gr

 


Σχόλια