Πρωτοβουλίες για την ΕΑΒ προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την ΕΑΒ θα λάβει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεία του οποίου συναντήθηκε με το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της και τη Διοίκηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την στήριξή της «στον αγώνα του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΒ για την επιβίωση και την ανάπτυξή της εταιρείας, για να μπει ένα τέλος στις εργολαβίες, για να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες προσλήψεις και για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας».

Παράλληλα, «διαμηνύει στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να προωθήσει στην ΕΑΒ το πρότυπο του αυταρχικού και παράνομου κλεισίματος της ΕΡΤ για τη συρρίκνωσή της, απόλυση προσωπικού και την ιδιωτικοποίησή της».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η Διοίκηση της ΕΑΒ έχουν μεγάλες πολιτικές ευθύνες, γιατί δεν αξιοποιούν τις παραγωγικές δυνατότητες της επιχείρησης, γιατί δεν προωθούν επενδύσεις και κυρίως γιατί δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο για την επιβίωση και την ανάπτυξη της εταιρείας μόνιμο προσωπικό. Αντίθετα, αναθέτουν σημαντικά τμήματα ακόμα και του κατασκευαστικού έργου σε εργολάβους, υπονομεύοντας την ίδια την εταιρεία, αφού οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν ως εν δυνάμει ή ως πραγματικοί ανταγωνιστές της. Ταυτόχρονα, έχουν σφαγιάσει τους μισθούς των εργαζομένων της ΕΑΒ».

Όπως επισημαίνει, «η συστηματική και μεθοδευμένη μείωση του μόνιμου προσωπικού της ΕΑΒ χωρίς τις αναγκαίες αντικαταστάσεις βάζει σε κίνδυνο την ίδια την επιχείρηση γιατί παραμένουν ανεκ τέλεστες εργασίες ύψους 850.000.000 ευρώ σε βάθος τετραετίας και κινδυνεύουν να χαθούν κρίσιμες για το έργο της πιστοποιήσεις με ανυπολόγιστες και άμεσες επιπτώσεις στην εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας (π.χ. συντήρηση πυροσβεστικών αεροπλάνων)».


Σχόλια