Πρόβλημα στελέχωσης των υπηρεσιών του θα αντιμετωπίσει έως το 2017 ο Δήμος Αθηναίων

Καμπανάκι κινδύνου για το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια ο δήμος Αθηναίων χτύπησε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Θεόδωρος Λιβάνιος, κατά την παρουσίαση του πορίσματος αξιολόγησης δομών του δήμου Αθηναίων στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου τέθηκε για έγκριση και ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία.

Σήμερα ο δήμος Αθηναίων έχει 4.773 μόνιμους υπαλλήλους που το 2017 θα έχουν μειωθεί σε λιγότερους από 2.500 υπαλλήλους, των οποίων ο μέσος όρος ηλικίας θα είναι τότε τα 53 χρόνια. Θα πρόκειται, δηλαδή κατά τον κ. Λιβάνιο, για υπαλλήλους που δεν θα μπορούν να επιτελέσουν την εργασία τους -εάν είναι χειρονακτική- ή θα οδεύουν προς τη συνταξιοδότηση.

Το πρόβλημα, τόνισε, ο κ. Λιβάνιος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μετατάξεις ή με σοβαρό προγραμματισμό προσλήψεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Λιβάνιος, ο δήμος Αθηναίων προσαρμόσθηκε άμεσα στις νέες συνθήκες με τη μείωση Νομικών Προσώπων, διευθύνσεων του δήμου και οργανικών μονάδων, με την κατάργηση συμβουλίων και συμβούλων. Όμως δυστυχώς, όπως είπε, δεν ακολούθησε το υπόλοιπο κράτος ώστε να γίνει πιο λειτουργικό.

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα για την αξιολόγηση και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού οι διαφωνίες από την αντιπολίτευση επικεντρώθηκαν στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών, στην τιτλοποίηση των ανείσπρακτων οφειλών, στην αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων και στην επαναφορά του τέλους για τα κλειστά ακίνητα.
Σχόλια