Πώς να γίνετε ευτυχισμένη

Μήπως ανήκεις κι εσύ στο club εκείνων που δε θυμούνται να σου πουν την τελευταία φορά που ένιωσαν ευτυχισμένοι;
Μήπως έχεις καιρό να κάνεις μια κοπάνα από όλα και να νιώσεις υπέροχα κάνοντας πλάκα, ψώνια, βόλτες με φίλους ή φλερτάροντας με τη ζωή;

Μήπως ενώ το καλοκαίρι είναι σχεδόν στα μισά του εσύ δεν έχεις καν φορέσει το νέο σου μαγιό, μήπως το κύμα δεν έχει βρέξει τα πρησμένα από τα παπούτσια πόδια σου, μήπως δεν έχεις καν δει το χρώμα το θάλασσας, το ηλιοβασίλεμα ….
Μήπως το άγχος και η ψυχολογική πίεση δε σε αφήνουν να λειτουργήσεις με αυθορμητισμό; Μήπως νιώθεις ακόμα και τύψεις όταν δεν παράγεις έργο;

Τότε μάλλον το άγχος σου σε έχει κυριεύσει. Τότε μάλλον έχεις γίνει κι εσύ θύμα των υποχρεώσεων και τις κουραστικής καθημερινότητας…

Τα πράγματα είναι σοβαρά και μάλλον θα σοβαρέψουν περισσότερο αν δεν κλέψεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Αν δε βρεις ένα τρόπο να χαλαρώσεις από την πίεση των «πρέπει» και αν δε μάθεις να εκτιμάς τις απλές καθημερινές απολαύσεις.

Αν οι διακοπές από τη δουλειά και την οικογένεια και η απόδραση σε κάποιο μακρινό νησί φαντάζουν πολυτέλεια, τότε βρες μια πιο προσιτή λύση. Πήγαινε μια απλή βόλτα στη θάλασσα, φτιάξε έναν κήπο στο μπαλκόνι σου και δες από εκεί το φεγγάρι.

Προσκάλεσε τους αγαπημένους σου για φαγητό και παίξτε ένα παιχνίδι.

Βρες ένα χόμπι και ξεκίνα γυμναστική, χορό, μαθήματα ζωγραφικής, υποκριτικής, ξιφασκίας, κεντήματος, δημιουργίας κοσμημάτων. Βρες κάτι που να σου αρέσει και κάντο συστηματικά.

Γνώρισε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, κάνε φίλους, φλέρταρε και ζήσε με πάθος την καθημερινότητα σου. Άσε στην άκρη τη μιζέρια αλλά και τις μεγάλες προσδοκίες και ζήσε κάθε λεπτό της ζωής σου όπως σε εκφράζει καλύτερα.
Δώσε στην καθημερινότητα σου τη γεύση που σου αρέσει!!
Ξεκίνα σήμερα και καλή επιτυχία!

Πηγή: bemary.com


Σχόλια