Π. Καψής: Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών

«Το κράτος δεν θα μείνει όμηρος των συνδικαλιστών που αυτή τη στιγμή παραμένουν στην Αγία Παρασκευή», διεμήνυσε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, δηλώνοντας απιοφασισμένος να κάνει «ό,τι χρειαστεί».  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επισήμανε ότι «υπάρχει ακόμη ένα παράθυρο συνεννόησης», ωστόσο αν δεν γίνει αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς τους εργαζόμενους.

Ο κ. Καψής επιτέθηκε στους συνδικαλιστές, τους οποίους κατηγόρησε ότι «δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εργαστούν», ενώ αμφισβήτησε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων θέλει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.  «Όσα ήταν να κάνουμε τα κάναμε. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα», είπε αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις που είχε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι «θα φανεί τι θέλουν οι εργαζόμενοι όταν προκηρυχθούν οι θέσεις εργασίας».

Ο μεταβατικός φορέας, με την ονομασία «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» (ΕΔΤ), ξεκίνησε να εκπέμπει σήμα την Τετάρτη το πρωί, ενώ το βράδυ άρχισε και η εκπομπή προγράμματος με την προβολή ελληνικής ταινίας.  Απαντώντας στην κριτική για το πρόγραμμα που εκπέμπεται ο αρμόδιος υφυπουργός επισήμανε ότι πρόκειται για ένα υποτυπώδες πρόγραμμα με αρχειακό υλικό που έχει στη διάθεσή του ο διαχειριστής, ενώ διευκρίνισε ότι ο μεταβατικός φορέας λειτουργεί προς το παρόν με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δύο – τρεις συνεργάτες που συνδράμουν σε εθελοντική βάσηΣχόλια