Π. Χρηστίδης: «Δεν θα έχουμε απολύσεις και νέους ανέργους»

Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε μεταξύ άλλων, μέσω του ΣΚΑΪ το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ενόψει της συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων το βράδυ.

Ο κ. Χρηστίδης έκανε λόγο για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και επιστροφή στις εργασίες των 2.500 εργαζομένων της, παρότι διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιδιώκει εκλογική αναμέτρηση. «Δεν θα έχουμε απολύσεις και νέους ανέργους» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος δήλωσε ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να είχαν πολιτικά στελέχη της στην κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ είναι ανοιχτή σε όλα τα θέματα.

«Καθαρή απόφαση, η ΕΡΤ επαναλειτουργεί, οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους και μετά μπορούμε να ξεκινήσουμε διάλογο για τα πάντα», ανέφερε ο Συντονιστής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας τόνισε επίσης ότι έχουμε 19 ΠΝΠ το τελευταίο διάστημα, κάτι που σημαίνει έλλειψη δημοκρατίας. «Με αφορμή την ΕΡΤ, αύριο το πρωί άλλη μια ΔΕΚΟ μπορεί να κλείσει. Αν δεν συζητηθεί η τροπολογία μας για την ΠΝΠ θα αποχωρήσουμε προς ένδειξη διαμαρτυρίας από το σημερινό νομοσχέδιο που έχει να κάνει με το κτηματολόγιο», δήλωσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μίκα Χριστίδη.

«Η πολιτική κρίση δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ αλλά τη διακυβέρνηση της χώρας, μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοκρατίας δεν μπορούν να προχωρήσουν. Ο κ. Κουβέλης θα επιδιώξει να ανοίξει η ΕΡΤ», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου. Έκανε λόγο για πολιτικαντισμό των ΑΝΕΛ με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν.

 

 


Σχόλια