Ρεπορτάζ: Λουκέτο στα πρατήρια τσιγάρων

Ρεπορτάζ: Λουκέτο στα πρατήρια τσιγάρων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη έξω από το Υπουργείο Οικονομικών οι πρατηριούχοι σιγαρέτων Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Πάτρας.

Ο σύνδεσμος διαμαρτύρεται για τη μη λήψη ασφαλιστικών μέτρων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με τις αποφάσεις των πολυεθνικών καπνοβιομηχανιών να δημιουργήσουν δίκτυο αποκλειστικής διανομής στις περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων αυτό θα οδηγήσει σε λουκέτα τις επιχειρήσεις τους και θα οδηγήσει 1000 άτομα στην ανεργία.

tsigara2

Το e-reportaz βρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων Σιγαρέτων Αθηνών και Προαστίων,  Αποστόλου Μάριο.

«Η εταιρεία Phillip Morris μας κατήγγειλε μια σύμβαση που είχαμε υπογράψει συνεργασίας και διανομής των προϊόντων της. Από 1η Ιουνίου εμείς δεν έχουμε τα τσιγάρα του Παπαστράτου, που σημαίνει ότι χάνουμε ένα 35 με 40% του όγκου της δουλειάς μας. Την ίδια πρακτική ακολουθούν και οι άλλες πολυεθνικές. Αυτό προκαλεί προβλήματα γιατί πολλά πρατήρια δεν θα αντέξουν να παραμείνουν στο χώρο και ένα από αυτά είναι το δικό μου» τονίζει ο πρόεδρος του συνδέσμου των πρατηριούχων.

Και συνεχίζει o κ. Αποστόλου, «Υπολογίζουμε ότι είναι 1000 οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν στο λεκανοπέδιο Αττικής. Το ίδιο ισχύει και στη Θεσσαλονίκη και στη Πάτρα αλλά και στον Πειραιά. Εμείς αυτό που ζητάει είναι να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας. Να ανασταλεί η απόφαση αυτή του Παπαστράτου».

Δείτε φωτογραφίες:

 

tsigara

 

tsigara1

 

tsigara3

 

tsigara4

 

Φωτορεπορτάζ: Μανώλης ΜανούσηςΣχόλια