Ρωσία: Επίθεση στη Συρία σημαίνει πλήγμα στις διεθνείς σχέσεις

Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο μιας επίθεσης στη Συρία ήταν ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα της Μέσης Ανατολής, Sergei Vershinin.

Μιλώντας στο Δημόσιο Επιμελητήριο ο υπουργός τόνισε πως μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία θα ήταν λάθος και θα επηρέαζε όλο το σύστημα των διεθνών σχέσεων.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και επείγουσα. Μία πραγματική απειλή χρήσης βίας, υπάρχει», είπε ο Vershinin, ενώ ξεκαθάρισε πως μια τέτοια μέθοδος δεν είναι αποδεκτή για τη Ρωσία.

Τέλος, προσέθεσε πως η Μόσχα θεωρεί πως η επίθεση στη Συρία θα γυρίσει «μπούμερανγκ» και θα προκαλέσει μόνο αρνητικά αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, σχολιάζοντας τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τις ΗΠΑ, σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, ξεκαθάρισε:

«Μας έδειξαν μερικές εικόνες όπου δεν υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο: ούτε γεωγραφικοί χάρτες, ούτε ονόματα… Αυτά που μας έδειξαν στο παρελθόν και πιο πρόσφατα οι αμερικανοί εταίροι μας, καθώς και οι Βρετανοί και οι Γάλλοι δεν μας πείθουν καθόλου».
Σχόλια