Ρωσίδα κατάσκοπος κάνει πρόταση γάμου στον Σνοόυντεν

Ρωσίδα κατάσκοπος κάνει πρόταση γάμου στον Σνοόυντεν

«Φωτιά» πήρε χθες το βράδυ το Twitter από την «πρόταση γάμου» που έκανε η 28χρονη Άννα Τσάπμαν –διάσημη κατάσκοπος- στον Σνόουντεν, ώστε να μπορέσει να εκδώσει διαβατήριο.

Η Τσάπμαν έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό «Σνόουντεν, θα με παντρευτείς;», προκαλώντας ποικίλα σχόλια.

x_0

Η εφημερίδα Ποστ αναφέρει πως «ο Σνόουντεν ξεσκέπασε το πρόγραμμα PRISM της NSA και προσπάθησε να διαφύγει τη σύλληψη, αλλά η αφαίρεση του διαβατηρίου του από το αμερικανικό κράτος τον έχει αφήσει παγιδευμένο στο αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της Μόσχας, από τις 23 Ιουνίου» και σχολιάζει χαρακτηριστικά πως «είναι ένα ζευγάρι φτιαγμένο για τον παράδεισο της κατασκοπίας».

Η 28χρονη (κατά τη σύλληψή της το 2010) Άννα ήταν ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου στη Ν. Υόρκη με σπουδές οικονομικών, πρώην στέλεχος της τράπεζας Barclays στο Λονδίνο και με έντονη παρουσία στα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Την παγίδευσε μυστικός πράκτορας του FBI σε καφέ του Μανχάταν και προφυλακίστηκε επειδή σκόπευε να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ.

Στο κατηγορητήριο της αποδιδόταν ότι τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2010 παρείχε πληροφορίες στη ρωσική κυβέρνηση με ηλεκτρονικά μέσα και απειλείται με 20 χρόνια φυλακή. Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Φάρμπιαζ, την είχε χαρακτηρίσει «άρτια εκπαιδευμένη κατάσκοπο της Ρωσίας».

 

 

 

 

 Σχόλια