Ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηροδρόμων για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκδήλωσε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της εταιρείας Βλαντιμίρ Γιακούνιν.

Ο κ. Γιακούνιν, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος Άγιος Ανδρέας της Ρωσίας, επισκέφθηκε χθες την Ελλάδα και βρέθηκε στην Πάτρα απ’ όπου και παρέλαβε τον Σταυρό του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου για να τον συνοδεύσει στην Αγία Πετρούπολη.

bat7

Από τη χθεσινή επίσκεψη του

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Γιακούνιν δεν έκρυψε το ενδιαφέρον της εταιρείας της οποίας προεδρεύει για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οπως είπε, υπάρχουν και δυτικοευρωπαϊκές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί τους για να διεκδικήσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που μπορεί να αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα για τη μεταφορά εμπορευμάτων προς την Κεντρική, Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, μέσω των δύο μεγάλων διαδρόμων που διασχίζουν την Ευρώπη και την Ασία από Ανατολή ως Δύση, και από Βορρά ως τον Νότο.

Μάλιστα, ο κ. Γιακούνινξεκαθάρισε στην ανακοίνωση του πως το ενδιαφέρον του δεν περιορίζεται μόνο στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά επεκτείνεται και στα λιμάνια, ώστε να είναι συνδυασμένες οι μεταφορές.

 

 

 

 
Σχόλια