Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Ζωοδόχο Πηγή

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε δύσβατο σημείο, στο Ακρωτήριο Πράσο.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις και τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα μαζί με το ελικόπτερο έκαναν ρίψεις στο σημείο, αφού ήταν αδύνατον να προσεγγίσουν τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.

Μόλις έπεσε το σκοτάδι, ανέλαβαν οι επίγειες δυνάμεις να την περιορίσουν. Έκαναν εγκατάσταση περίπου 3,5 χλμ. και περνώντας στην κυριολεξία μέσα από δύσβατα και επικίνδυνα μονοπάτια, κατάφεραν να την προσεγγίσουν και να την περιορίσουν.

Επί τόπου έφτασε και ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κ. Παπαγεωργίου, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ για να βοηθήσουν στην πυρόσβεση. Η μόνη περιοχή η οποία απειλήθηκε ήταν το μοναστήριο της Ζωοδόχου Πηγής και τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα αν άλλαζε φορά ο άνεμος.

Από νωρίς το απόγευμα, ο σεβασμιώτατος μητροπολίας Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος βρέθηκε στο μοναστήρι μαζί με τις μοναχές για να βοηθήσουν όπου και αυτοί μπορούσαν.

Αυτή την ώρα το παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, επιχειρεί να πλησιάσει στο σημείο για τον εντοπισμό ή όχι κάποιων ανθρώπων, αφού χθες το βράδυ, στην περιοχή, βρέθηκαν δύο οικονομικοί μετανάστες οι οποίο προφανώς είχαν περάσει από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Τα αίτια παραμένουν άγνωστα, ωστόσο διενεργείται έρευνα από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, για το ενδεχόμενο μήπως και κάποιοι οικονομικοί μετανάστες, έβαλαν φωτιά για να ζεσταθούν τις βραδινές ώρες και τους ξέφυγε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια