Σάντος: «Εγώ θέλω να είμαι στο Μουντιάλ»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της εθνικής με την Λιθουανία ζήτησε από τους παίκτες του τη νίκη, τονίζοντας πως θέλει να δώσει το παρών στην Βραζιλία. Παράλληλα επεσήμανε πως όποιος παίκτης νιώθει κουρασμένος το πιο δίκαιο είναι να το πει πριν τον αγώνα, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις, ενώ για το μικρό γήπεδο σχολίασε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

Για το αν έχει αποφασίσει ποιος θα παίξει δεξιά: «Κατά 95% έχω αποφασίσει. Ποτέ δεν μπορώ να πω 100% γιατί πάντα υπάρχει ένα παράθυρο ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, αλλά έχω αποφασίσει».

Για το μικρό γήπεδο: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να παίξουμε, δεν μας ενδιαφέρει πως είναι αν έχει μακρές διαστάσεις η πλαστικό χόρτο. Είναι πολύ απλό αν θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα πρέπει να μπούμε να νικήσουμε».

Για τα πρόσωπα στην μεσαία γραμμή: «Νομίζω πως ακόμη περισσότερο από το ποιοι θα είναι οι παίκτες θα πρέπει να κερδίσουμε σαν ομάδα. Οποιοδήποτε κι αν είναι το χαρακτηριστικό του παίκτη που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Να έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, να έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας και να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Για τις στημένες φάσεις «Είναι αλήθεια πως δεχθήκαμε κάποια γκολ από στημένα στο προηγούμενο ματς κάτι το οποίο δεν το συνηθίζουμε και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια».

Για την διάταξη της Εθνικής: «4-3-3 θα παίξουμε όπως όλα τα παιχνίδια, τώρα δεν έχω αποφασίσει τον σχηματισμό στον κέντρο, κάτι το οποίο θα το αποφασίσω πριν τον αγώνα., Ότι αλλαγές γίνονται στην Εθνική είναι δύσκολο να εφαρμοστούν, γιατί όταν έχει τους παίκτες 3 μέρες, σε δύο μέρες δεν μπορούν οι παίκτες να αφομοιώσουν τις αλλαγές και να παίξουν αυτό που πρέπει να παίξουν. Κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων έχουμε παίξει και το 4-4-2, αλλά οι παίκτες ξέρουν καλά το 4-3-3».

Αν μπορεί να κάνει δημιουργικό παιχνίδι η Εθνική. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να βάλουμε περισσότερα γκολ από τον αντίπαλο. Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα για αυτό τον αγώνα.

Το κλειδί του παιχνιδιού είναι να πιέσουμε τον αντίπαλο, όταν δεν έχουμε την μπάλα. Να έχουμε την υπεροχή να κερδίσουμε την μπάλα και να μην την έχουν οι αντίπαλοι. Αν γίνει πιο ψηλά στην αντίπαλη περιοχή θα είναι το καλύτερο».

Αν θα τον επηρεάσει στην απόφαση για την ενδεκάδα, το πλαστικό γήπεδο και η κούραση κάποιων παικτών: «Το κίνητρο μας η φιλοδοξία μας να βρισκόμαστε στην Βραζιλία θα πρέπει να καταβάλει και την κούραση. Πρέπει να ξέρουμε αν θέλουμε να πάμε στην Βραζιλία ή δεν θέλουμε. Όποιος είναι κουρασμένος μπορεί να το πει να μην παίξει. Εγώ θέλω να είμαστε στην Βραζιλία».

Αν του έχει πει κάποιος ότι είναι ήδη κουρασμένος. «Όχι. Αλλά αν το πει είναι πιο δίκαιο και πιο ειλικρινές να το πει να μην παίξει είναι σωστό και ούτε θα επηρεάσει αυτή την απόφαση τις επόμενες κλήσεις μου».

 Σχόλια