Σαμαράς για Γιούνκερ: «Ήταν ο πρώτος που πίστεψε στην Ελλάδα»

Σε ένα ιδιαιτέρως φιλικό και θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ χαμόγελα και θερμά λόγια αντάλλαξαν οι δυο άντρες κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σαμαράς στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ λέγοντας πως «ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που πίστεψε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση.

Και στήριξε την Ελλάδα δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Θεωρούμε τον Γιούνκερ δικό μας άνθρωπο.
Στη μεγάλη αντιστροφή του κλίματος συνέβαλαν πρωτίστως οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Συνέβαλε και η μεθοδική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης. Αλλά συνέβαλε και η στήριξη από πραγματικούς φίλους όπως απεδείχθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνερ ανέφερε: «Θέλησα να επανέλθω για να διαπιστώσω το εύρος της προόδου που έχει σημειωθεί από τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα πια κανείς δεν μιλά για Grexit», επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ αποκαλύπτοντας ότι τις ημέρες της κρίσης τηλεφωνούσε κάθε δύο ημέρες σε φίλους στην Ελλάδα για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τι συνέβαινε στους δρόμους της χώρας.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν έκρυψε και τον ενθουσιασμό του σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει ο ελληνικός λαός, χαρακτηρίζοντας την «εντυπωσιακή».

Και πρόσθεσε: «Φεύγω από την Ελλάδα με μεγάλη αισιοδοξία».

 

 Σχόλια