Σαχινίδης: Η… «ΤΙΝΑ» φταίει γιά όλα!

Υπάρχουν ακόμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν (έτσι τουλάχιστον δηλώνουν) ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,7% και ρίχνουν το φταίξιμο της κατάρρευσης του κόμματός τους στην… «ΤΙΝΑ»! Την άποψή του πως το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε εκλογικά γιατί δεν είχε εναλλακτικές επιλογές στην οικονομική πολιτική αποκάλυψε ο Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας σε ευρωβουλευτές της ομάδας των «Σοσιαλιστών και Δημοκρατών». Με βάση τα λεγόμενά του, ο Λαρισαίος πολιτικός (σσ. που υπέγραψε και με τα δύο χέρια τα μνημόνια ως υπουργός), δεν θέλησε να επιρρίψει προσωπικές ευθύνες για την κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, αλλά αρκέστηκε στο να επικαλεστεί την… «ΤΙΝΑ».

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα μαθήματα που οι Σοσιαλιστές στην Ελλάδα έχουμε λάβει από αυτή την κρίση. Να σας θυμίσω ότι στις τελευταίες εκλογές χάσαμε τα τρία τέταρτα της εκλογικής μας δύναμης, από το 44% στο 12,5% για αρκετούς λόγους αλλά και επειδή συναντήσαμε την ΤΙΝΑ. Όπως γνωρίζεται ΤΙΝΑ είναι τα αρχικά της έκφρασης Δεν Υπάρχει Εναλλακτική (There Is No Alternative) Οικονομική Πολιτική», τόνισε αρχικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και συνέχισε:

«Διότι, με το ποσό που διατέθηκε στην Ελλάδα, 240 δις, σε σχέση με το μέγεθος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού – έλλειμμα 15,7% το 2009 και χρέος 120% του ΑΕΠ – δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή». «ΤΙΝΑ» λοιπόν για το ΠΑΣΟΚ!


Σχόλια