Σε διαδικασία υλοποίησης το εισιτήριο υγείας για ανασφάλιστους

Σε διαδικασία υλοποίησης μπαίνει από σήμερα το εισιτήριο υγείας (health voucher), που θα δώσει τη δυνανότητα σε περίπου 200.000 ανασφάλιστους να έχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση του προγράμματος ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα σε πάνω από 200.000 συμπολίτες μας να έχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έως τρεις επισκέψεις σε γιατρούς, έως επτά επισκέψεις σε περίπτωσης εγκυμοσύνης και η δυνατότητα να επιλέξουν με βάση τις συνταγές των ιατρών τους από ένα σετ επτά διαγνωστικών πράξεων.

«Σε συνέχεια μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας και μιας πολύ καλής ιδέας που είχε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και σε πλήρη συντονισμό όλα τα συναρμόδια υπουργεία μεταξύ μας, το Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως για τη χρήση από τους πολίτες τών ΚΕΠ και φυσικά το Υπουργείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθήσουμε εκείνους τους συμπολίτες οι οποίοι χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, μέσα στην πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε» δήλωσε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις δικές του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αρωγός στην προσπάθεια των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης προκειμένου να διατεθεί από σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, το health voucher, σε όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης επισήμανε πως το νέο ΕΣΠΑ θα έχει περισσότερες κοινωνικές δράσεις. «Με κατεύθυνση του ίδιου του Πρωθυπουργού το 2014-15 θα δοθούν πολύ περισσότερα χρήματα σε τέτοιες δράσεις ανακούφισης, έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τον κοινωνικό πόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αξίζει έπαινος στον Υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, και στους Υπουργούς, Κυριάκο Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη και Αντώνη Μπέζα, διότι μπήκε σήμερα σε διαδικασία υλοποίησης μια επιλογή κορυφαίας σημασίας για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας» σημείωσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Πηγή: naftemporiki.gr
Σχόλια