Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση μετά το «λουκέτο» της ΕΡΤ

Το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται ένα σχέδιο, προκειμένου η ΕΡΤ να επαναλειτουργήσει σύντομα. Η πρόταση θα συζητηθεί, στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Η απόφαση προήλθε, επιβλήθηκε επί της ουσίας, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το λουκέτο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης και να δοθούν οι αποζημιώσεις σε όλους όσοι θα απολυθούν.

Eισαγγελείς Διαφθοράς «μπαίνουν» στην ΕΡΤ

Εισαγγελική έρευνα η οποία έχει ως σκοπό να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες στην ΕΡΤ ξεκινάει από αύριο η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, κα Ελένη Ράϊκου.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες του ereportaz.gr η έρευνα θα κινηθεί σε πολλά επίπεδα καθώς θα διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα τα οποία αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών καθώς και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών.

Η χρέωση της δικογραφίας αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί ενώ από το υπουργείο Οικονομικών εκδόθηκε δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει πως, μεταξύ άλλων, εστάλη και μια επιστολή προς την κα Ράϊκου.

Ευρωπαϊκές αντιδράσεις για το λουκέτο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (EBU), Ζαν Πολ Φιλιπό και η γενική διευθύντρια του οργανισμού Ίνγκριντ Ντελτάρ βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους της δημόσιας τηλεόρασης.

Σήμερα το μεσημέρι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου από το Ραδιομέγαρο.

Από χθες η EBU έχει προσφέρει συχνότητα για τη μετάδοση του απεργιακού προγράμματος των εργαζομένων, έχοντας ζητήσει από την πρώτη στιγμή από την κυβέρνηση Σαμαρά να ανακαλέσει την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση απέστειλε την Τετάρτη επιστολή στον πρωθυπουργό, στην οποία έκανε σαφές πως «η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά στην κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών».
Σχόλια