Σε εξέλιξη οι έρευνες μετά τις προσαγωγές για τους «Πυρήνες»

Δυο 30χρονοι άνδρες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στην Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, το οποίο θεωρείται κρησφύγετο της οργάνωσης αλλά και σε περιοχές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο συλληφθέντες προσάγονται στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν για τις τελευταίες επιθέσεις που εντάσσονται, σύμφωνα με ανακοινώσεις ανάληψης ευθύνης, στο γενικευμένο «σχέδιο Φοίνικας».

Συγκεκριμένα, εξετάζονται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη στις 7/6/2013, στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος στις 12/6/13 και την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο οποίος όμως ανεφλέγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, στο κέντρο διανομής των ΕΛ-ΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.

Η τελευταία ενέργεια «τράβηξε την προσοχή» της Αντιτρομοκρατικής στην Θεσσαλονίκη, αφού ο φάκελος είχε σταλεί από εκεί.

Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα αναρτήθηκε στον ιστότοπο «indymedia», ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου αναλαμβάνει η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF)- Κομάντο Mauricio Morales».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι και αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο σχέδιο Φοίνικας και πρόκειται για την «τέταρτη πράξη του σχεδίου». Εκτός από τις τρεις παραπάνω ενέργειες στην Ελλάδα, η FAI-IRF, έχει αναλάβει την ευθύνη και για τον εμπρησμό στο ξενοδοχείο Sheraton στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 26/6/2013.

 

 

 Σχόλια