Σε θέση μάχης η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Σε μετωπική σύγκρουση για το θέμα της κινητικότητας οδηγούνται κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από την απεργία εξαιρούνται και πάλι οι υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων.

Επίσης, σε εικοσιτετράωρη απεργία κατεβαίνουν οι δημοτικοί αστυνομικοί, μετά από απόφαση του σωματείου τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν και γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Εξάλλου, συνεχίζεται σήμερα στις 9:30 το πρωί η συνάντηση μεταξύ της ΚΕΔΕ και της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να επιλυθούν μια σειρά ζητήματα που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των 2.200 σχολικών φυλάκων και των 3.500 δημοτικών αστυνόμων.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.


Σχόλια