Σε ρυθμούς Πάπα χόρεψε η Κοπακαμπάνα

Σε μία τεράστια αγκαλιά 3 εκατομμυρίων πιστών ενώθηκε ολόκληρο το Ρίο ντε Τζανέιρο για να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη Βραζιλία.

Η περίφημη παραλία της Κοπακαμπάνα που συνηθίζει να προσελκύει καλλίγραμμες νεαρές και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο, γέμισε από άκρη σε άκρη με πιστούς που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας και θέλησαν με αυτό τον τρόπο να χαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Ποντίφικα.

Μιλώντας στο πλήθος ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνθηκε στους νέους λέγοντας πως οι ίδιοι διαδίδουν το μήνυμα του Χριστού και πρέπει να συνεχίσουν κατ’αυτό τον τρόπο.

Συγκεκριμένα ζήτησε από τους νέους «να ξεριζώσουν και να καταστρέψουν το κακό και τη βία, ώστε να πέσουν τα εμπόδια που στήνονται από τον εγωισμό και το μίσος και να χτιστεί ένας νέος κόσμος. Ο Ιησούς Χριστός στηρίζεται σε εσάς, η Εκκλησία υπολογίζει σε εσάς, ο Πάπας υπολογίζει σε εσάς».

Την ίδια ώρα, ο Ποντίφικας αναφέρθηκε και στις πρόσφατες μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Βραζιλία.

«Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θέλουν να φέρουν την αλλαγή. Τους ενθαρρύνω, με ήπιο, ειρηνικό και υπεύθυνο τρόπο, και εμπνευσμένοι από τις αξίες της θρησκείας να συνεχίσουν να αντιδρούν μπροστά στην απάθεια και να δώσουν μία χριστιανική απάντηση στις κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες τους».

Τη στιγμή βέβαια που έστελνε το μήνυμά του στους διαδηλωτές, πορεία πραγματοποιείτο με νέους να κυκλοφορούν γυμνοί και άλλοι να σπάνε αγαλματίδια θρησκευτικού χαρακτήρα.

Στη λειτουργία της τελευταίας ημέρας, στην οποία έλαβε χώρα και ένα μεγαλειώδες flash-mob όπου συμμετείχαν και ιερείς αλλά και πιστοί, συμμετείχε και η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, μαζί με την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ, αλλά και τον πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες.

Αποχαιρετώντας το πλήθος που ζητωκραύγαζε και ανέμιζε σημαίες της Βραζιλίας αλλά και της Αργεντινής από όπου κατάγεται ο Πάπας Φραγκίσκος, ευχαρίστησε τους νέους και τους έδωσε ραντεβού για την επόμενη Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας που θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, το 2016 στην Κρακοβία της Πολωνίας.


Σχόλια