Σικελία: 17 συλλήψεις – σκάνδαλο για υπεξαίρεση!

Για υπεξαίρεση και απάτη συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στη Σικελία 17 συνολικά άτομα. Πρόκειται για περιφερειακούς συμβούλους, διευθυντικά στελέχη της περιφέρειας και ανάμεσα τους γνωστός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι εισαγγελείς της Σικελίας κατηγορούν τους συλληφθέντες ότι χρησιμοποίησαν εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 15 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για την επαγγελματική κατάρτιση άνεργων νέων, για προσωπικό τους όφελος.
«Μεγάλο μέρος των χρημάτων κατέληξε σε ταξίδια, ακριβά γεύματα και δείπνα και σε συνοδούς πολυτελείας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

Οι εισαγγελείς προχώρησαν στη διαδικασία κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας συνολικής αξίας 28 εκατ. ευρώ, ενώ στην όλη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται και άλλα 40 άτομα, η θέση των οποίων εξακριβώνεται τις ώρες αυτές.

Κύριο ρόλο στην συγκεκριμένη απάτη φέρεται να είχε και ο ιδιοκτήτης γνωστής διαφημιστικής εταιρείας του νησιού, ο Φαουστίνο Τζακέττο, γνωστός ως «ο βασιλιάς της διαφήμισης», ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των συλληφθέντων.

 

 

 


Σχόλια