Σκληρά μέτρα προτείνει ο ΣΕΤΕ για να περάσει η μείωση του ΦΠΑ στον καταναλωτή

Αυτές οι ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις, επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, αναμένεται να βελτιώσουν τους επόμενους μήνες τόσο την εκτίμηση της μείωσης για το 2013 του ΑΕΠ της χώρας, όσο και το επίπεδο ανεργίας. Η μείωση του ΦΠΑ της εστίασης από την 1η Αυγούστου, αναμένεται να λειτουργήσει πολύ θετικά, αρκεί να περάσει στον Έλληνα και ξένο καταναλωτή και να εκδίδονται όλες οι αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η μόνιμη εφαρμογή του μέτρου, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση του 2014 και μετά.

Στην επερχόμενη σύσκεψη, την Κυριακή 21.07.2013, με τα συναρμόδια Υπουργεία, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, ο ΣΕΤΕ θα καταθέσει προτάσεις άμεσης τριήμερης σφράγισης των καταστημάτων που δεν εκδίδουν αποδείξεις, αλλά και διαγραφής των οριστικά καταδικασθέντων για φοροδιαφυγή, από τα μητρώα των συνδέσμων όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Τέλος, ο ΣΕΤΕ θα προτείνει την υποχρεωτική αναγραφή της μείωσης ΦΠΑ στους τιμοκαταλόγους και άλλα πρακτικά μέτρα ώστε να περάσει η μείωση του ΦΠΑ άμεσα στην τελική τιμή.


Σχόλια