Σπείρες ανηλίκων έκλεβαν μηχανές σε Κομοτηνή και Ορεστιάδα

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε μια συμμορία ανηλίκων με… παρελθόν στις κλοπές, ενώ η τελευταία τους «επιχείρηση» ήταν η κλοπή των μοτοσικλετών και η διάρρηξη ενός καταστήματος.

Συγκεκριμένα, οι πιτσιρικάδες ηλικίας 14, 15 και 16 ετών αφού έκλεψαν δυο μηχανές, είχαν πάει τη Δευτέρα σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών της πόλης, το είχαν διαρρήξει και είχαν αρπάξει 150 ευρώ, δύο notebook, ένα φορητό υπολογιστή και 20 κινητά τηλέφωνα! Όμως, οι άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής τους εντόπισαν και βρήκαν τις μοτοσικλέτες οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ στο σπίτι του 15χρονου βρέθηκαν αρκετά από τα κλεμμένα είδη και ερευνάται πού βρίσκονται τα υπόλοιπα. Η «άγουρη» συμμορία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Τρεις άλλοι πιτσιρικάδες, και αυτοί ηλικίας 16, 15 και 14 χρόνων, εξακριβώθηκε ότι είχαν κλέψει τρεις μοτοσικλέτες από την πόλη της Ορεστιάδας τον Απρίλιο και το Μάιο. Μάλιστα, είχαν βγάλει τον κινητήρα μιας από αυτές και τον τοποθέτησαν στο μηχανάκι του 15χρονου, αφού πρώτα έξυσαν τον αριθμό του! Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν, αλλά οι ανήλικοι δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.
Σχόλια