Στήνουν καρτέρι στον Καλαμά

Στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ του ποταμού Αχέροντα και Καλαμά οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στήσει ενέδρες ώστε να αποτρέψουν τη διαφυγή του κακοποιού Κόλα και των συνεργατών του, στο έδαφος της Αλβανίας.

Σύμφωνα με τους διώκτες του δραπέτη των Τρικάλων και της συμμορίας του ο Κόλα έχει δύο εναλλακτικές διόδους διαφυγής: Η πρώτη από τον ορεινό όγκο και μέσω Ιωαννίνων προς τα Αλβανικά σύνορα και η άλλη μέσω του ποταμού Καλαμά. Είναι προφανές από τη διάταξη των αστυνομικών δυνάμεων πως το κύριο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον ποταμό Καλαμά παρότι όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι αρκετά δύσκολο το εγχείρημα να τον διασχίσει κανείς ακόμα και τον μήνα Ιούλιο λόγω των ισχυρών ρευμάτων. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν πως υπάρχουν δύο σημεία επί του ποταμού που προσφέρονται για ασφαλή διάβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κακοποιοί έκαναν νωρίς το πρωί την εμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή της τοποθεσίας Γκορίλα (Λάκα Σουλίου), από όπου δύο τουλάχιστον μονοπάτια που σε παραπόταμο του Καλαμά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν να αποκλείσουν τη δυνατότητα των κακοποιών να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα στήνοντας ενέδρες βόρεια και βορειοδυτικά του προαναφερθέντος σημείου.

Παράλληλα το λιμενικό σώμα περιπολεί στη θαλάσσια περιοχή επί της εκβολής του Καλαμά ώστε να αποτραπεί και το εγχείρημα να περάσουν οι κακοποιοί μέσω Σαγιάδας και Κάτω Αετού.

Τι προηγήθηκε

Τα ξημερώματα της Παρασκευής οι καταζητούμενοι έκλεψαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας Navara από το Αγρίνιο, έπεσαν σε αστυνομικό μπλόκο στην Άρτα και γάζωσαν το περιπολικό. Στη συνέχεια έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το όχημα και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κινούνται πεζή στο βουνό.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, το αγροτικό αυτοκίνητο εκλάπη συγκεκριμένα από το χωριό Παραβόλα, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Ήπειρο μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ «χτενίζουν» την πεδιάδα αλλά και τη δύσβατη περιοχή ανάμεσα στην Παραμυθιά και τη Γλυκή για τον εντοπισμό των κακοποιών, οι οποίοι – όπως αποκαλύφθηκε – αφού εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στη Γλυκή, έκλεψαν μηχανάκι από κάτοικο της περιοχής, για να διαφύγουν.

Στις έρευνες συμμετέχει από τις 11.00 σήμερα το πρωί και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι οι καταζητούμενοι επιχειρούν να φθάσουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν μετακινηθεί οι δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από τα Γιάννενα.

Στην Ήπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν ότι οι δραπέτες θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι’ αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσπρωτίας.

Παράλληλα, στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας περιπολούν από τα ξημερώματα σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαφυγής των κακοποιών στην Αλβανία διά θαλάσσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη βρέθηκαν στο χωριό Περιθιώτισσα Φωκίδας δύο οχήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους οι δραπέτες.

Πρόκειται για ένα Ford, που είχε κλαπεί από το Δίστομο Βοιωτίας, και για ένα λευκό Mitsubishi, το οποίο είχε αφαιρεθεί από τη Φιλοθέη Φωκίδας. Τα δύο αυτοκίνητα τα είχαν καλύψει με κλαδιά και χόρτα, για να μη γίνονται αντιληπτά.

Πηγή: zougla.gr
Σχόλια