ΣτΕ: Ναι στην αναδιάρθρωση-Όχι στο «μαύρο» της ΕΡΤ

Με απόφαση που βγήκε το βράδυ της Δευτέρας από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ΕΡΤ ανοίγει εκ νέου μέχρι να προκύψει ο νέος φορέας! Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Κ. Μενουδάκος, αποφάνθηκε επί της αίτησης για έκδοση προσωρινής διαταγής που είχε εκδώσει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Το ΣτΕ με προσωρινή διαταγή διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης για την ΕΡΤ ως προς το σκέλος της διακοπής μετάδοσης εκπομπών και της αναστολής λειτουργίας των συχνοντήτων της κρατικής τηλεόρασης.

Επικαλείται το άρθρο 15, που υποχρεώνει το κράτος να ρυθμίζει την απρόσκοπτη λειτουργία και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα επικαλείται τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επικαλέστηκε και πρόσφατα ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς.

Κατά την ακρόαση ενώπιον του κ. Μενουδάκου -διαδικασία που διήρκεσε δυο περίπου ώρες- οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν ότι δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΣτΕ να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το θέμα της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση αναστολής αλλά και αίτηση ακύρωσης η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2013.


Σχόλια