Στην Εισαγγελία το υλικό για την παραποιημένη σημαία της ΧΑ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε για σημαία του Ελληνικού Κράτους με παραποιημένο το εθνικό σύμβολο, η οποία αναρτήθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής επί της Λεωφόρου Μεσογείων.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρει ότι «στις 17.05.2013, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων διαπιστώθηκε στο μπαλκόνι του κτιρίου που στεγάζονται 

τα γραφεία του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή”, επί της Λ. Μεσογείων, αναρτημένη σε κοντάρι η πρώτη σημαία του Ελληνικού Κράτους, χρώματος μπλε με λευκό σταυρό, που στο μέσο αυτής απεικονίζετο το σύμβολο του ανωτέρω πολιτικού κόμματος, ήτοι μαίανδρος, πλαισιωμένος από δύο δάφνες μαύρου χρώματος»
και σημειώνει πως μετά από ενημέρωση του υπουργείου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε αμέσως μετά από ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρη Ψαριανού, με την οποία απευθύνθηκε σε δύο υπουργεία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και ζητούσε να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την αποκατάσταση του Εθνικού Συμβόλου, δεδομένου ότι πρόκειται για επίσημα γραφεία ενός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Η απάντηση δόθηκε εγγράφως στον κ. Ψαριανό από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το άρθρο 181 ΠΚ περί προσβολής των συμβόλων του ελληνικού κράτους, «όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών».

 

 

 

 

 

 Σχόλια