Στην Ιθάκη ο Γιούνκερ!

Στην Ιθάκη φαίνεται ότι επέλεξε ο ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές, μετά από την παραίτηση από το αξίωμα του, πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Ο Ευρωπαίος πολιτικός, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε στην Ιθάκη με πολυτελές γιοτ το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιουλίου για να γευματίσει σε παραλιακό εστιατόριο στο Βαθύ της Ιθάκης. Την ώρα μάλιστα του γεύματός του με τη συνοδεία του, οπλισμένοι σαν αστακοί άνδρες της προσωπικής του φρουράς είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο χώρο του εστιατορίου που βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού. Στο λιμάνι τον υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος, Ευστάθιος Καρτάνος. Ο κ. Γιούνκερ και η παρέα του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεναγήθηκαν στο μοναστήρι των Καθαρών που είναι χτισμένη στη νοτιο-ανατολική κορυφή του Ομηρικού όρους Νήριτο σε απόσταση 15χλμ. από το Βαθύ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μάλιστα, ζήτησε δωμάτια για να διανυκτερεύσει στο νησί του Ιονίου αλλά επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμα για να εξασφαλίσει τη διαμονή σε όλη τη συνοδεία του, τελικά αποχώρησε και συνέχισε την κρουαζιέρα του στα υπόλοιπα Επτάνησα.

Ο Λουξεμβουργιανός πολιτικός, όμως, δεν ήταν ο μοναδικός που την Κυριακή τίμησε με την παρουσία του την Ιθάκη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ithacanews.gr, τις ίδιες ώρες αλλά σε διαφορετικό σκάφος και με άλλη παρέα βρέθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Το γιοτ με τον επίσημο αυτό επισκέπτη, γράφει το ithacanews.gr, όμως δεν ελλιμενίστηκε στο Βαθύ αλλά στον κόλπο του Σκίνου.


Σχόλια