Στην Κάθριν τα ρίχνει η «πρώην» του Μάϊκλ Ντάγκλας

 

Το 2010 ο Μάικλ Ντάγκλας είχε παραδεχθεί δημόσια πως…παίρνει Viagra για να μπορεί να ικανοποιεί σεξουαλικά την κατά 25 χρόνια νεότερη γυναίκα του, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Τώρα, ο διάσημος ηθοποιός τραβά ξανά τα φώτα της δημοσιότητας με μία δήλωση, η οποία κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να προκαλέσει σάλο…

Χωρίς κανένα δισταγμό και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, ο πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ότι δε μετανιώνει για τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, καθώς δεν ήταν εκείνα που «έφταιγαν» για τον καρκίνο (με τον οποίο διαγνώστηκε πριν από τρία χρόνια)… αλλά η αιδοιολειξία (το στοματικό σεξ δηλαδή).

Λίγες μόνο ώρες, λοιπόν, μετά τη δήλωση του ηθοποιού, η πρώην σύζυγός του, Ντιάντρα Ντάγκλας, έσπευσε να ρίξει έμμεσα την ευθύνη στην τωρινή σύζυγο του Ντάγκλας βγάζοντας επίσημη ανακοίνωση στο TMZ στην οποία ξεκαθαρίζει ότι εκείνη δεν έχει καμία σχέση με τον ιό HPV, που προκαλεί τον καρκίνο.

Την ίδια ώρα, και ενώ τα περί στοματικού σεξ κάνουν το γύρο του Διαδικτύου, εκπρόσωπος του Μάικλ Ντάγκλας έβγαλε ανακοίνωση προσπαθώντας να «μαζέψει» τα όσα είπε ο ηθοποιός, λέγοντας ότι ο σταρ μιλούσε γενικά για την αιδοιολειχία ως αιτία που προκαλεί καρκίνο και όχι συγκεκριμένα για τη δική του περίπτωση.Μετά το θόρυβο πάντως που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του ηθοποιού άνοιξε συζήτηση για το κατά πόσο είναι επιστημονικά αληθής ο ισχυρισμός του. Σύμφωνα με το Oral Cancer Foundation, ένα στέλεχος του HPV, γνωστό ως HPV16, συνδέεται στον καρκίνο του φάρυγγα και εντοπίζεται κυρίως στις πίσω περιοχές του στόματος και του λαιμού. Πέρυσι, το Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο στην Βρετανία (Cancer Research UK) ανέφερε ότι τα αυξανόμενα ποσοστά καρκίνου που οφείλονται στον HPV θα μπορούσαν να συνδεθούν με το στοματικό σεξ. Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συνδέουν επίσης τον HPV με πάνω από το 5% των περιπτώσεων καρκίνου παγκοσμίως. «Ο HPV αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί ρητά, ότι προκαλεί συγκεκριμένους τύπου καρκίνου…Υπολογίζεται ότι μεταξύ 25%-35% των καρκίνων του φάρυγγα συνδέονται με τον HPV», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Guardian.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 1992 ο Ντάγκλας είχε νοσηλευτεί σε κλινική, εξαιτίας…του εθισμού του στο σεξ, ενώ το 2011 η Τζόουνς είχε νοσηλευτεί γιατί έπασχε από…κατάθλιψη. Παράλληλα, ο Ντάγκλας είχε κατά καιρούς προβλήματα με τον αλκοολισμό….
Σχόλια