Στην προανακριτική αύριο ο Παπακωνσταντίνου

Στην Προανακριτική Επιτροπή αναμένεται να βρεθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε αίτημα, με το οποίο ζητά να πάρει προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου για να απολογηθεί, αίτημα όμως το οποίο δημιουργεί νέα εμπλοκή στις εργασίες της Επιτροπής.

Ο συνήγορος του κ. Παπακωνσταντίνου επικαλείται στο εν λόγω αίτημα τον όγκο της δικογραφίας, η οποία φτάνει τις 19.400 σελίδες, αναφέροντας πως το διάστημα των δύο μηνών περαιτέρω προθεσμίας που ζητά είναι εύλογο για τη μελέτη της πολυσέλιδης δικογραφίας. Μάλιστα, στο αίτημα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», υπονοείται ότι στις προθέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου είναι να μην παρουσιαστεί στην Επιτροπή, αλλά να υποβάλλει γραπτό υπόμνημα.

Σύμφωνα με βουλευτή που συμμετέχει στην Προανακριτική Επιτροπή, είναι δικαίωμα του κ. Παπακωνσταντίνου να μην παραστεί για να καταθέσει. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα βίαιης προσαγωγής, αλλά η ολοκλήρωση των εργασιών θα προχωρήσει κανονικά χωρίς την κατάθεση του πρώην υπουργού, κάτι που θα προκαλέσει αντιδράσεις μελών της Επιτροπής.
Σχόλια