Στη Βουλή το θέμα με την σύζυγο του Μουρούτη

Ερώτηση αλλά και κατάθεση εγγράφων ζητάει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, με αφορμή δημοσίευμα  που κυκλοφορεί με τίτλο «Μουρούτης για όλες τις δουλειές».

Η κυρία Μακρή στην ερώτηση της με τίτλο «Τακτοποίηση ημετέρων ως συμβούλων σε Υπουργεία ως ανταπόδοση για τον χειρισμό δικτυακών τόπων συκοφάντησης και προπαγάνδας της κυβέρνησης;» ζητά τόσο από τον υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και από τον υπουργό Περιβάλλοντος απαντήσεις για τον τρόπο διορισμού της Ολυμπίας-Όλιας Αποστολοπούλου Μουρούτη, αλλά και την κατάθεση όλων των απαιτούμενων εγγράφων που θα τεκμηριώνουν τις απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα.

Δεν γνωρίζαμε πως ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΝΔ, που έχει στο παρελθόν επιτεθεί στους δημοσίους υπαλλήλους, η σύζυγός του φαίνεται να υπηρετεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Διαβάστε ολόκληρη την ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή:

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC τεύχος 32 Α’ Ιουλίου 2013 με τίτλο «Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το δίκτυο 21 στην εξουσία» η κυρία Ολυμπία-Όλια Αποστολοπούλου, σύζυγος του κ. Μουρούτη, (να σημειωθεί, δε, ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Μoυρούτης είναι υπεύθυνος Γραφείο Τύπου της ΝΔ), διορίστηκε στον ΗΛΠΑΠ το 2008.
Το 2009, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού, η κυρία Όλια-Ολυμπία Αποστολοπούλου διορίστηκε στην Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης με απόφαση του κ. Σαμαρά.
Σήμερα, η κυρία με το όνομα Όλια Αποστολοπούλου φαίνεται να υπηρετεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου. Η απασχόληση της κ. Αποστολοπούλου ως σύμβουλο του Υφυπουργού δεν φαίνεται να καλύπτεται νομικά από κάποια απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ.»
Στο ανωτέρω δημοσίευμα αναφέρεται πως οι δημοσιογράφοι του περιοδικού «με επανειλημμένα τηλεφωνήματα» ζήτησαν να μάθουν πως προσελήφθη στο Υπουργείο η κυρία Αποστολοπούλου. «Δεν λάβαμε ποτέ καμία απάντηση», αναφέρουν.
Το δημοσίευμα συνεχίζει: «Είναι ενδιαφέρον πως η κυρία Αποστολοπούλου, η οποία συνεπικουρεί τον σύζυγο της σε όσα λέει για τους «τεμπέληδες» δημοσίους υπαλλήλους, φαίνεται συνεχώς να ασχολείται με τα social Media (Twitter, Facebook) τις ώρες που εργάζεται ως σύμβουλος του Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου, με τον οποίο διατηρούν και οικογενειακές σχέσεις>>.
<<Ο παλιός φίλος του πρωθυπουργού, ήταν από τους δημιουργούς μιας καλυμμένης επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ, η όποια πριν από τις εκλογές είχε ξεχυθεί στο internet και τα social media (Facebook, Twitter) για να χτυπήσει, όσους χτυπάνε την ΝΔ». Τα χτυπήματα ωστόσο δεν ήταν πολιτικά, αλλά φαιάς προπαγάνδας. Μια ομάδα 20 ατόμων ανέβαλε να συκοφαντεί όποιον στο διαδίκτυο δεν ήταν φιλικός στο κόμμα και βέβαια στον Μουρούτη»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «στην επικοινωνιακή φαρέτρα του Μουρούτη ανήκει το dexiextrem.blogspot.com. Το οποίο αναλαμβάνει μαζί με μια ακόμα σειρά μπλογκς να πεί φωναχτά αυτά που δεν μπορεί να πουν ο Μουρούτης και ο Άδωνης. Στη συνέχεια ο Μουρούτης και η ομάδα του αναπαράγουν τις συκοφαντίες σαν να είναι στοιχειοθετημένα δημοσιεύματα, χωρίς να διατρέχει νομικό κίνδυνο»

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Αληθεύουν τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα;
2. Υπήρξε η κυρία Ολυμπία – Όλια Αποστολοπούλου υπάλληλος του ΗΛΠΑΠ και αν ναι πότε διορίστηκε και με ποια ακριβώς διαδικασία;
3. Υφίσταται διορισμός της κυρίας Ολυμπίας – Όλιας Αποστολοπούλου στη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής αξιοποίησης που αναφέρεται στο δημοσίευμα και αν ναι πότε διορίστηκε και με ποια ακριβώς διαδικασία;
4. Εργάζεται στο ΥΠΕΚΑ ως σύμβουλος του Υφυπουργού η κ. Αποστολοπούλου; Εάν ναι με ποιο τρόπο προσελήφθη/αποσπάστηκε και ποιο είναι το ΦΕΚ διορισμού της ή ο αριθμός πρωτοκόλλου της απόσπασης της;

Επίσης ζητείται η κατάθεση στην Ελληνική αντιπροσωπεία όλων των απαιτούμενων εγγράφων που θα τεκμηριώνουν τις απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα.

Αθήνα, 18/7/2013

Η Βουλευτής,

Μακρή Ραχήλ


Σχόλια