Στουρνάρας: «Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στους ευρωπαίους ομολόγους του στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα θα ανταποκριθεί τελικά στις υποχρεώσεις της.

«Η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και πριν το φθινόπωρο η εκταμίευση της επόμενης δόσης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Στουρνάρας είπε πως η χώρα θα προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση με την οποία θα καλύψει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον για το σύνολο του 2013, «θα πρέπει να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της στον τομέα της αναμόρφωσης του δημοσίου τομέα και ειδικότερα στο θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε.

Σχετικά με τις αναφορές ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να αποχωρήσει από το ελληνικό «πακέτο», είπε πως το Ταμείο απευθύνεται πρωτίστως στις χώρες της Ευρωζώνης που, παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις τους ότι θα διευκολύνουν την Ελλάδα επιμηκύνοντας τους χρόνους ωρίμανσης των δανείων, δεν έχουν ακόμη λάβει τα αναγκαία μέτρα.

 

 
Σχόλια