Στο Ιράν ο Πούτιν για συνομιλίες σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα μεταβεί στο Ιράν στα μέσα Αυγούστου, λίγο μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Χασάν Ροχανί, σε μια προσπάθεια επανάληψης των διαπραγματεύσεων για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant.

«Η επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 12 και 13 Αυγούστου», δήλωσε πηγή προσκείμενη στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, την οποία επικαλείται η εφημερίδα.

«Το Κρεμλίνο ελπίζει να επωφεληθεί από την άνοδο στην εξουσία του νέου προέδρου Χασάν Ροχανί ώστε να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που βρίσκονται σε νεκρό σημείο», αναφέρει η εφημερίδα.

Ο μετροπαθής Ροχανί, ο οποίος έχει υποσχεθεί μεγαλύτερη ευελιξία στο διάλογο με τη Δύση, θα ορκιστεί πρόεδρος του Ιράν στις 3 Αυγούστου.

Η επίσκεψη του Πούτιν στο Ιράν, η πρώτη από το 2007 «θα μάς επιτρέψει να καταλάβουμε εάν οι νέες ιρανικές αρχές είναι έτοιμες να λάβουν υπόψη τους τις απαιτήσεις τις διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ρωσική διπλωματική πηγή, την οποία επικαλείται η Kommersant.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 


Σχόλια