Στο «πλευρό» των διαζευγμένων ο Πάπας

Το θέμα των διαζυγίων αλλά και αυτό των διαζευγμένων αναφέρθηκε στην ομιλία που πραγματοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κάζα Σάντα Μαρίνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πάπας ανέφερε πως «Πρέπει να συντροφεύσουμε τους διαζευγμένους και να μην καταδικάζουμε όσους απέτυχαν στον έρωτά τους».

Τόνισε μάλιστα, ότι ο Χριστός «παντρεύτηκε τον λαό του. Αυτή είναι η ιστορία της αγάπης, αυτή είναι η ιστορία του αριστουργήματος του Δημιουργού. Όταν, όμως, κάποιος αφήνει τη μητέρα και τον πατέρα του για να ενωθεί με μία γυναίκα εις σάρκα μία και να προχωρήσει, αλλά αυτή η αγάπη καταρρέει, πρέπει να νιώσουμε τον πόνο της αποτυχίας και να βρεθούμε στο πλάι αυτών των ανθρώπων. Όχι να τους καταδικάσουμε, αλλά να πορευτούμε μαζί τους».

Επισήμανε, δε, ότι ο Θεός δεν επιθυμεί τον άνδρα μόνο του, αλλά με μία γυναίκα ώστε να οδεύσουν στο ίδιο μονοπάτι.

«Όταν κανείς σκέφτεται αυτό, τότε αντιλαμβάνεται πόσο όμορφη είναι η αγάπη, ο γάμος, η οικογένεια, πόσο όμορφο είναι να περπατά σε αυτό το μονοπάτι και πόσο κοντά πρέπει να βρισκόμαστε στα αδέλφια μας που στη ζωή είχαν τη δυστυχία μίας αποτυχίας στην αγάπη», συμπλήρωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Όλα αυτά την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος μετά το Twitter ετοιμάζεται να «προσγειωθεί» και στο Facebook με προφίλ του, από το οποίο θα ενημερώνει και θα στέλνει μηνύματα αγάπης στους πιστούς του «φίλους».

 


Σχόλια