Στρατούλης: «Διαθεσιμότητα ίσον απολύσεις»

«Στην ουσία δεν πρόκειται για ‘διαθεσιμότητα’ αλλά για απολύσεις» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real FM και στον Γιάννη Παπαδόπουλο, σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης για υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

«Είμαστε εναντίον αυτών των απολύσεων» τόνισε ο κ. Στρατούλης ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων καθώς και ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς θα επαναπροσλάβει τους απολυμένους».

Σε ερώτηση του Γιάννη Παπαδόπουλο σχετικά με το τι ακριβώς θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γινόταν κυβέρνηση, ο κ. Στρατούλης απάντησε ότι θα ακυρώσουν το μνημόνιο, θα το αντικαταστήσουν με αναπτυξιακό σχέδιο και θα διεκδικήσουν διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Σε ό,τι αφορά το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την απόφαση του Προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, για κατάργηση των συνιστωσών, ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι:

«Είναι σωστό να κινηθούμε προς την ενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ένας ενιαίος πολιτικός φορέας. Από εκεί και πέρα όμως, αν κάποιες από τις συνιστώσες δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν προς την αυτοδιάλυσή τους, θεωρώ ότι… πρέπει να ανζητήσουμε λύσεις από κοινού αποδεκτές».

 
Σχόλια