Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μαζί με δεκάδες δημοσιογράφους πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου, υπό την διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας, εν αναμονή της απόφασης του τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ το οποίο συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών για να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία ζητεί να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.

Η προσπάθεια των δικαστών του τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι να εκδοθεί σήμερα το βράδυ η απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για αναστολή της από 11.6.2013 απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου, για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ. Πάντως δεν αποκλείεται η απόφαση να δημοσιευθεί τελικά αύριο.

Εν τω μεταξύ με επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης «εκφράζει τη θλίψη του» για όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ. «Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 19 ετών από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, αντί για φόρο τιμής στη μνήμη του, θα κλείσουμε τη χορωδία που ίδρυσε το 1977;» αναρωτιέται με βαθιά πικρία αλλά και οργή ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης.

Και σήμερα το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων. Στις 9 το βράδυ πραγματοποιείται συναυλία από την Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς και σειρά καλλιτεχνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Σχόλια