Συγκέντρωση στην Κοραή ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές», έμποροι και βιοτέχνες διαδηλώνουν αυτή την ώρα στην πλατεία Κοραή. Τη συγκέντρωση διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, όπου κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που περιλαμβάνει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, και αναμένεται να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Στο μεταξύ, σε ξεχωριστή συγκέντρωση καλεί το ΠΑΜΕ, στις 19:00, στην Ομόνοια. Στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχουν σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.

Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται και στη Θεσσαλονίκη. Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 20:30 στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι προγραμματίζουν συλλαλητήριο με σημείο συγκέντρωσης τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους στις 20:00.


Σχόλια