Συγκρατημένο το Χρηματιστήριο μετά την σύσκεψη της τρικομματικής

Οι ενδείξεις αναζωπύρωσης των διαφωνιών μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, με το ζήτημα της ΕΡΤ να παραμένει ακόμα «ανοιχτό», μετρίασαν τα ενδοσυνεδριακά κέρδη για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α., ο οποίος κινήθηκε μόνιμα σε θετικό έδαφος την Τρίτη.

Η ανακούφιση της αγοράς μετά τη χθεσινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών οδήγησε μετοχές και δείκτες σε άνοδο, με τον ΓΔ να ενισχύεται στη διάρκεια των συναλλαγών σε ποσοστό έως και άνω του 3%.

Το γεγονός ότι συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε «συγκρατημένη», το κλείσιμο του ΟΠΑΠ στο χαμηλό ημέρας και το γεγονός ότι ακόμα διατυπώνονται δημόσια σοβαρές διαφορές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αναφορικά με την ερμηνεία της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ -με αποτέλεσμα να εγείρονται εκ νέου ανησυχίες για το κατά πόσο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει εξαλειφθεί- είχαν ως αποτέλεσμα ο ΓΔ να χάσει σημαντικό μέρος των ενδοσυνεδριακών του κερδών.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η πλειονότητα των τίτλων του FTSE25, μεταξύ των οποίων ξεχώρισαν τα κέρδη άνω του 5% για τις μετοχές των ΣΩΛΚ, Coca-Cola HBC, Jumbo, EXAE και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι Τρ. Πειραιώς, ΕΛΠΕ και ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε στις 918,03 μονάδες με κέρδη 1,16%, έχοντας «γράψει» υψηλό ημέρας στις 935,72 μονάδες (+3,11%). Την Τρίτη διακινήθηκε στο Χ.Α. όγκος 65,53 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώθηκε σε 62,58 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του ταμπλό 94 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, 35 υποχώρησαν και 129 έκλεισαν αμετάβλητες.

 

 
Σχόλια