«Συγχαρητήρια στην Πάτρα που στέκεται στις επάλξεις του αγώνα»

Ο Μανώλης Γλέζος το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε πριν από λίγο στην ΕΡΑ Πάτρας και τη δημοσιογράφο Χρυσή Κοσμάτου. Ο κ. Γλέζος, ο οποίος παρά τα 91 του χρόνια, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, χαιρέτησε τον αγώνα του ελληνικού λαού, ο οποίος – όπως είπε – αποφάσισε να αφήσει τις πολυθρόνες του και να διαδραματίσει τον ιστορικό του ρόλο.

«Εμείς οι παλαιότερες γενιές βλέπουμε με χαρά να ξυπνά νέα δύναμη στο λαό για να ανατρέψει τρόικα, κυβέρνηση και όλο το σύστημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γλέζος χαρακτήρισε ως όαση ενημέρωσης και διάσωσης του πολιτισμού τη δημόσια τηλεόραση και ιδιαίτερα τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΕΡΑ, δίνοντας τα συγχαρητήρια του προς τους εργαζόμενους της ΕΡΑ και το λαό της Πάτρας, που είναι πρωτοπόρος σε αυτόν τον αγώνα.

Όπως είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, στόχος των κυβερνώντων με το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι η φίμωση του ελληνικού λαού με στόχο » να επιβάλουν όλα τα εγκληματικά τους σχέδια».

Ο κ. Γλέζος στηλίτευσε τον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ, λέγοντας πως οι κυβερνώντες ενήργησαν έξω από τη Βουλή με νομοθετικές πράξεις όπως η Χούντα που έλεγε «αποφασίζουμε, διατάζουμε και εκτελούμε».Συμπλήρωσε δε ότι τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στην ΕΡΤ δημιουργήθηκαν από τους ίδιους τους κυβερνώντες.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι όλοι θα κριθούν από την ιστορία και πως πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού, ο οποίος πρέπει να αντιδράσει.

 

Πηγή: thebest
Σχόλια