Συμφώνησαν κυβέρνηση-Τρόικα για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Ενδείξεις συμφωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και Τρόικα, ειδικά όσον αφορά στο «καυτό» ζήτημα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, διαφαίνονται από τη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 13:15 στο υπουργείο Οικονομικών.

Εκεί, οι κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ επιχειρούν, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να ολοκληρώσουν τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου η Ελλάδα να πληροί τις προϋποθέσεις για την έγκριση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ, στο Eurogroup της Δευτέρας.

Στη συνάντηση έδωσε το «παρών», μόλις για μισή ώρα, και ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σύντομη παρουσία του στη σύσκεψη ερμηνεύεται από πηγές του υπουργείου ως προπομπός συμφωνίας. «Φαίνεται ότι συμφωνήσαμε» ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας ωστόσο ότι «οι τελικές λεπτομέρειες βρίσκονται υπό την έγκριση του Eurogroup».

«Δεν μας ζητήθηκε άλλη συνάντηση, άρα δεν υπάρχουν άλλα θέματα» έλεγε ο ίδιος αξιωματούχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.   Κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτίμησε νωρίτερα ότι «θα κλείσουμε σήμερα».

«Κλειδί» της συμφωνίας φέρεται να είναι η πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μητσοτάκη, ο χρόνος της διαθεσιμότητας πριν από την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, να φτάνει μέχρι τους οκτώ μήνες, αντί για 12, που είναι σήμερα.

Μια πρόταση, την οποία η Τρόικα φέρεται να έκανε δεκτή.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του κ. Μητσοτάκη από τη σύσκεψη, μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.


Σχόλια