Συνάντηση Αβραμόπουλου – Χέιγκ στο Λονδίνο

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στη βρετανική πρωτεύουσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα συναντηθεί, σήμερα με τον Βρετανό ομόλογό του Γουίλιαμ Χέιγκ.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους δυο υπουργούς Εξωτερικών είναι οι «τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας και της εμπορικής συνεργασίας, μεταξύ των δυο χωρών», ενώ επίσης θα συζητηθεί το Κυπριακό, καθώς, όπως τονίζουν διπλωματικοί κύκλοι, «το τελευταίο διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα γύρω από το θέμα, σε διεθνές επίπεδο».

Στην ατζέντα της συνάντησης συμπεριλαμβάνονται, ακόμα, οι εξεγέρσεις σε Τουρκία, Συρία και η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τέλος οι δύο αξιωματούχοι θα ασχοληθούν με θέματα της ΕΕ και κυρίως με τις οικονομικές εξελίξεις.

Με αφορμή τη σημερινή του συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του o κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι και οι δύο τους έχουν λάβει την απόφαση να ανοίξουν μια νέα σελίδα στις ελληνοβρετανικές σχέσεις.

Χθες το απόγευμα, ο υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με τη νέα σύνθεση της επιτροπής βρετανό-ελληνικής φιλίας, του βρετανικού κοινοβουλίου. Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, «πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.

Το κλίμα ήταν άψογο, ενώ η επιτροπή έδειξε πραγματικά ενθουσιασμένη με την ιδέα να βοηθήσει την Ελλάδα». Στόχος των δύο πλευρών είναι αρχικά να γίνουν διακοινοβουλευτικές επαφές «ώστε να μπουν οι βάσεις για να αναβαθμιστούν οι σχέσεις των δύο κρατών».

 

 

 Σχόλια