Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για τον ανασχηματισμό

Για τις 18.30 το απόγευμα της Δευτέρας προγραμματίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μετά τη συνάντησή τους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν δηλώσεις.

Ο κ. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Βενιζέλος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι επικοινώνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, συζητούν το νέο κυβερνητικό σχήμα που είναι αναγκαίο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση αλλά και την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που θα δώσει το πλαίσιο της συνεργασίας τους από εδώ και στο εξής.

Από την Ιπποκράτους υπουργήσιμοι φαίνονται οι Πάρις Κουκουλόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, Συμεών Κεδίκογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τον Φίλιππο Σαχινίδη να εξακολουθεί να είναι βασικό αουτσάιντερ για μία θέση στο οικονομικό επιτελείο.

Από το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούνται αμετακίνητοι οι  Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Δένδιας, Κεφαλογιάννη και Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αύριο Τρίτη το πρωί στις 11:00 αναμένεται να ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας η νέα κυβέρνηση. Εκείνο το οποίο μένει να μάθουμε σήμερα είναι τα ονόματα αυτών που θα απαρτίζουν την νέα κυβέρνηση αλλά και την αναλογία υπουργών μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, ο χρόνος είναι περιορισμένος και η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να ορκιστεί μέχρι την Τετάρτη, καθώς την Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και θα πρέπει να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες.

Την Παρασκευή αρχίζει και το τριήμερο συνέδριο της ΝΔ.

Το ereportaz.gr θα έχει όλες τις πολιτικές εξελίξεις….


Σχόλια